Pravá chuť. Originální receptury.
Připraveno šéfkuchaři.
Pod naší novou značkou Authentic by Košík najdete skvělá autentická jídla světové kuchyně prvotřídní kvality. Připravují je šéfkuchaři z dané země podle originálních receptur, které zaručují dokonalou chuť a požitek z jídla. Ochutnejte speciality z Indie, jihovýchodní Asie nebo Středomoří a přeneste se v pohodlí vašeho domova do některého z těchto koutů světa.
Bestsellery
Hurá do Asie
Každý kout Asie se pyšní svým unikátním kari založeném na kokosovém mléce. Skvěle si jej vychutnáte například s kuřecím masem, které se v něm dusí tak dlouho, dokud není dokonale měkké a nasáklé všemi chutěmi. V naší nabídce naleznete ale i báječné hovězí, které vás přesvědčí, že s pomocí jen několika klasických asijských surovin lze vykouzlit úžasné jídlo.
Připravuje šéfkuchař: Aung Myo Min
Šéfkuchař Aung Myo Min pochází z exotické Barmy. Ochutnáte od něj ale vynikající speciality z celé Asie, které již 15 let připravuje v Praze.
Rovnou přes Indii
Nebojte se názvů jako je Karahi, Tikka Masala nebo Saagwala. Skrývají se pod nimi báječné indické speciality charakteristické svou pálivostí a těmi nejlepšími surovinami. Tyto fantastické kořeněné omáčky se podávají nejčastěji se šťavnatým kuřecím masem a basmati či barevnou rýží uvařenou al dente.
Připravuje šéfkuchař: Vijay Chandran
Vijay se roky učil perfektně zvládnout chutě a přípravu indické kuchyně, aby svůj unikátní styl vaření mohl nyní představit i v Praze. Ochutnejte některou z jeho specialit kuchyně severní i jižní Indie.
Pestré Mexiko
Mexická kuchyně je charakteristická svou pálivostí, proto pozor na to, kolik papriček si vyberete. Do naší nabídky jsme vybrali především veggie speciality, které si může dopřát skutečně každý. Základem jsou fazole, rýže a další zelenina. Ochutnejte například mexické burrito ve formě salátu se svěží rajčatovou salsou. Nebudete litovat!
Připravuje šéfkuchař: Hamed Mali
Hamed řadu let pracoval ve francouzských a italských restauracích v Izraeli. Jeho láskou je ale lokální venkovská kuchyně Středního východu, kterou představuje zákazníkům v Praze. Kromě toho vyniká i v mexických specialitách.
Až do středomoří
Středomořská kuchyně, to jsou speciality jemné chuti z Maroka, Libanonu či Řecka. Naprostým bestseller, hned po uvedení do nabídky, se stala musaka. My bychom ale chtěli vyzdvihnout naprosto prvotřídní hummus. Že jste jej ještě neochutnali? Chyba! Tento dip doplněný o vegetariánské kuličky vás nadchne svou jemností a svěžestí díky citronové šťávě. Je typický pro oblast Libanonu, ale proslavil se po celém světě.
Připravuje šéfkuchař: Raed Mali
Raed měl k vaření blízko od malička. Miloval chutě na tržnicích ve Středomoří a vůně všech druhů koření. Nadšení mu zůstalo dodnes a nejvíce ho baví připravovat izraelská a libanonská jídla.