Kávový speciál

Svět kávy

Svět kávy v posledních letech neuvěřitelně vyrostl. Díky bleskovému dovozu si můžeme pořídit čerstvá zrna z celého světa a poznat chutě, o kterých se nám dříve ani nesnilo. Přijde-li vám téma kávy moc spletité, máme pro vás stručného průvodce, se kterým se jistě neztratíte.

Příprava kávy

Založené na Espressu

Věděli jste, že jednomu espressu o 30 ml se říká shot? Ale to je jen začátek! Shot espressa je totiž základ mnoha známých kávových nápojů. Pojďte se o nich naučit!

Alternativní příprava

Kávoví nadšenci znají nespočet způsobů, jak svůj oblíbený nápoj připravit, a mnohé z těchto metod zažívají poslední dobou comeback. Zkuste se inspirovat!

Espresso

Koncentrovaná káva o 30 ml s jemnou pěnou na povrchu, které se říká crema. Vzniká tak, že se voda pod vysokým tlakem prožene skrz jemně namletou kávu.

Detail

French press

Velmi podceňovaná metoda, se kterou se v životě setkal snad každý. Je levná, jednoduchá a dokáže vykouzlit výjimečný šálek kávy.

Detail

Cappuccino

Kdo má rád bohatou pěnu, ať sáhne po cappuccinu. Shot espressa dolitý mlékem našlehaným na jemnou mikropěnu je láskou mnoha kavárníků.

Detail

Filtrovaná káva

Filtrovaná káva se v dnešní době používá pro přípravu těch nejvybranějších zrn na světě. Výsledný nápoj má výjimečnou komplexnost a čistotu.

Detail

Espresso Macchiato

Takzvané „puntíkaté espresso“ přijde vhod všem, na koho je cappuccino moc velké. Skládá se z jednoho shotu espressa dolitého mikropěnou.

Detail

Aeropress

Snadná údržba, cenová dostupnost a odolnost, to jsou hlavní přednosti tohoto poměrně mladého vynálezu. Šálek kávy s ním připravíte skoro kdekoliv.

Detail

Americano

Pokud je na vás klasické espresso moc silné, sáhněte po Americanu. Jedná se o jeden shot espressa dolitý teplou vodou.

Detail

Moka

Pokud se nemůžete rozhodnout, která příprava je pro vás ta pravá, vyzkoušejte tuto italskou klasiku. Kompromis mezi espressem a filtrovanou kávou.

Detail

Café latte

Větší objem, více mikropěny – tím se odlišuje café latte od cappuccina. Není divu, že název můžeme přeložit jako „mléčná káva“.

Detail

Džezva

Džezva připomíná spíše starověký rituál nežli přípravu kávy. Jde o jednu z nejstarších známých metod, která má kořeny v arabském světě.

Detail

Kávové tipy a zajímavosti

Recepty

Dobroty ke kávě

Příslušenství ke kávě

Od semínka ke kávě