Nákupní lístek
Nákupní lístek

Napište hledané položky a klikněte na HLEDAT

Akční leták
Nejbližší termín dodání se dozvíte v průběhu objednávání. Momentálně jsme zaneprázdněni vyřizováním objednávek ostatních zákazníků.
Košík máte prázdný,
vraťte se do obchodu.

Minimální cena objednávky je 500,00 Kč
Přidejte zboží ještě alespoň za 500,00 Kč

Koupit za 0 Kč
Martin Košťál
Martin Košťál
Specialista na maso

Snad každý milovník masa se těší na léto, až vytáhne gril a hodí na rošt pořádný steak. Čekání naštěstí končí. Grilovací sezóna je tu a my pro vás máme speciál nabitý tím nejlepším masíčkem, které je v Česku k dostání. Čeká vás špičkové drůbeží Raciola, gurmánská hovězí žebra z českých farem a spousta dalších dobrot. Tak rozpalte gril, na tuhle hostinu jen tak nezapomenete!

Dobroty na gril

Maso

Pořádná flákota je hlavní hvězda každého grilování. Správný kuchař ale ví, že ji musíme připravit už den předem. Maso na gril se často marinuje, což zabere čas. Aroma koření a bylinek vždy potřebuje alespoň několik hodin, aby se mohlo vsáknout do masa. Proto je ideální marinovat už přes noc. Při míchání marinády bychom to neměli přehánět se silným kořením, jinak v něm chuť masa úplně zanikne. Také solí je vhodné šetřit, jelikož zbytečně vysušuje, takže masíčko pak není tolik šťavnaté. Skladujeme-li maso v lednici, vyndáme ho alespoň dvě hodiny před samotným grilováním, aby neprošlo náhlou změnou teploty. Než ho dáme na rošt, lehce z něj setřeme olej, který by jinak kapal do ohně a zbytečně se pálil. Grilujeme na předem rozžhaveném uhlí, které už stihlo zbělat, přičemž rošt nikdy nezaplníme celý. Zkrátka a dobře, klíčem k dobré grilovačce je trpělivost.

Prohlédnout sekci

Ryby

Ryba na grilu je lehká pochoutka, ale málokdo si na ni troufne, protože se lehko připeče. Jak tomu můžeme předejít? Zaprvé musíme rybu dávat na předem rozpálený gril. Také je třeba důkladně umýt rošt, aby na něm nezůstaly žádné usazeniny. Nakonec těsně před grilováním lehce potřeme rybu i rošt olejem. Jak dlouho pak grilovat? To záleží na tloušťce masa. U filetů platí 8 minut na 2,5 cm. S přibývající tloušťkou úměrně zvyšujeme i dobu na roštu. Pro celé ryby použijeme pravidlo 10 minut na 2,5 cm. Pokud grilujeme filety bez kůže, tak je netrháme z roštu násilím. Raději počkáme, až půjdou jednoduše sundat. Tak poznáme, že jsou z této strany hotové, a můžeme otáčet. Grilujeme-li rybu v celku, řídíme se tím, jak vypadá maso uvnitř. Alternativně můžeme rybu připravit v alobalu. V tom případě zůstane krásně šťavnatá, ale nebude mít typickou chuť z ohně.

Prohlédnout sekci

Sýry

Sýry nesmí chybět u žádné dobré grilovačky. Každé hostině pod širým nebem dodají pořádný labužnický říz. Navíc jsou snadné na přípravu a nabízí lahodnou alternativu k masu. Samozřejmě nemůžeme grilovat všechny sýry. Potřebujeme ty, které jsou pevné na povrchu a měkké uvnitř. Ideální je v tomto případě hermelín, hodí se však například i camembert, olomoucké tvarůžky či eidam. Naopak třeba tavené sýry držte od grilu dál. Jak na přípravu? Snadno – většinou si vystačíme jen s olivovým olejem, solí a bylinkami na ochucení. Jsme-li fajnšmekři, můžeme sýry nejprve na nějakou dobu naložit do marinády. Před grilováním je důležité sýry vyndat z lednice a nechat je odležet, aby dosáhly pokojové teploty. Pokud se bojíme, že se nám sýr na roštu rozteče, můžeme ho zabalit do alobalu. Grilujeme ho 5 až 10 minut a alespoň jednou ho otočíme, aby se ohřál z obou stran.

Prohlédnout sekci

Přílohy

Na grilu můžeme připravit i přílohy, které skvěle doplní propečené masíčko. Barevná zelenina krásně zpestří naši jarní hostinu a pokud ji připravíme správně, udrží si svěží chuť, křupavou konzistenci a vysoké množství vitamínů a živin. Nejtypičtější přílohou jsou brambory. Stačí je nakrájet, potřít olejem a bylinkami a grilovat doměkka v alobalu. Pokud chceme něco pestřejšího, nemusíme hledat dlouho. Grilovat lze kdeco: lilek, cukety, papriky, kukuřice, rajčata, ale třeba i houby. Důležité je nakrájet zeleninu na stejně velké kousky, aby se pekla rovnoměrně. Pokud negrilujeme v alobalu, dbáme, aby byly kousky tak velké, že nepropadnou roštem. Zeleninu nejprve potřeme olivovým olejem a je vhodné ji dochutit bylinkami, ale pozor na sůl – vysušuje. Na grilu zeleninu nenecháváme dlouho, abychom nepřišli vitamíny. Proto ji dáváme na předem rozpálené uhlí.

Prohlédnout sekci

Speciální produkty

Happy Green Gril Picnic

Nemáte na čem opékat? Nezoufejte! Nikdy není pozdě pořídit si zbrusu nový gril na labužnické letní radovánky.

699,90 Kč

Happy Green Gril Picnic

Souprava na grilování

Ošéfujte si grilovačku s výbavou od profesionálů. Se speciální sadou na grilování každému ukážete, kdo je u roštu pánem.

369,90 Kč

Souprava na grilování

Celá nabídka

Kolik u nás zaplatíte za maso, ovoce a zeleninu?

Slovíčka „cca" se u nás bát nemusíte! Jde pouze o přibližný odhad ceny, ve finále vám naúčtujeme pouze reálnou váhu daného výrobku.

Při platbě v hotovosti vás kurýr obeznámí s výslednou cenou. Při platbě kartou vám případný rozdíl bude vrácen zpět na váš účet.

Nikdy se však nebude jednat o rozdíl větší než 30% z ceny výrobku.

Pokračovat v nákupu

Přidání na seznam

Produkt byl přidán na nákupní seznam