Zdravý talíř s kuřetem a pohankou

Zdravý talíř s kuřetem a pohankou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Pohanka
200 g Kuřecí prsa
100 g Cherry rajčata
1 ks Limeta
2 větvičky Petržel listová
0.5 g Hlávkový salát
1 ks Avokádo
0.3 g Pepř
6 g Sůl
1 lžíce Olivový olej

Postup přípravy

1. Jak na pohanku

Pohanku nejprve očistíme v teplé vodě. Jakmile jsme hotovi, zalijeme ji vroucí vodou a necháme vařit přibližně 2 minuty (poměr pohanky ku vodě by měl být cca 1:2). Pak sundáme z plamene, přikryjeme pokličkou a necháme odpočívat alespoň 20 minut.

2. Příprava kuřete

Kuřecí prsa si očistíme a naklepeme tak, aby měla stejnou tloušťku. Ochutíme špetkou soli a pepře. Mezitím si na středním plameni nahřejeme pánev se lžící olivového oleje.

3. Smažíme kuře

Jakmile je olej dost horký, přidáme kuřecí prsíčka a smažíme 1 minutu, dokud trochu nezezlátnou. Pak je otočíme, snížíme plamen a necháme pod pokličkou smažit 10 minut. Nakonec plamen vypneme a necháme sedět dalších 10 minut pod pokličkou.

4. Dáme to dohromady

Natrháme listy hlávkového salátu a vysteleme s nimi náš zdravý talíř. Přidáme nakrájené avokádo, cherry rajčátka, kuřecí prsa a pohanku. Vše zakápneme limetkovou šťávou a ozdobíme polovinou limetky a natrhanou petrželkou.

Nakupte potřebné ingredience

Pohanka (100 g)

Kuřecí prsa (200 g)

Cherry rajčata (100 g)

Limeta (1 ks)

Petržel listová (2větvičky)

Hlávkový salát (0.5 g)

Avokádo (1 ks)

Pepř (0.3 g)

Sůl (6 g)

Olivový olej (1 lžíce)