Do hodinky
1 porce
Pohanku nejprve očistíme v teplé vodě. Jakmile jsme hotovi, zalijeme ji vroucí vodou a necháme vařit přibližně 2 minuty (poměr pohanky ku vodě by měl být cca 1:2). Pak sundáme z plamene, přikryjeme pokličkou a necháme odpočívat alespoň 20 minut.
Kuřecí prsa si očistíme a naklepeme tak, aby měla stejnou tloušťku. Ochutíme špetkou soli a pepře. Mezitím si na středním plameni nahřejeme pánev se lžící olivového oleje.
Jakmile je olej dost horký, přidáme kuřecí prsíčka a smažíme 1 minutu, dokud trochu nezezlátnou. Pak je otočíme, snížíme plamen a necháme pod pokličkou smažit 10 minut. Nakonec plamen vypneme a necháme sedět dalších 10 minut pod pokličkou.
Natrháme listy hlávkového salátu a vysteleme s nimi náš zdravý talíř. Přidáme nakrájené avokádo, cherry rajčátka, kuřecí prsa a pohanku. Vše zakápneme limetkovou šťávou a ozdobíme polovinou limetky a natrhanou petrželkou.