Vánoční kuba

Vánoční kuba

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1.111 g 500 g vepřového plecka
250 g 250 g trhaných krupek
0 g 2 hrsti sušených hub
1 ks 1 cibule
0.83 lžíce 1 velká lžíce majoránky
5 stroužky 5 stroužků česneku
6 g špetka soli

Postup přípravy

1. Noc předem namočte přísady

Kroupy umyjte a přes noc je nechte namočené ve vodě. V další míse s vodou nechte přes noc stát sušené houby.

2. Uvařte maso

Nakrájejte maso na větší kostky a uvařte ho v osolené vodě spolu s rozkrájenou cibulí. Asi v polovině vaření přidejte k masu houby a vše uvařte doměkka.

3. Uvařte krupky a namelte maso

Směs vyjměte, přeceďte a ve zbylé vodě uvařte krupky. Ty vařte asi tak 20 minut, dokud nezměknou. Mezitím namelte uvařené maso s houbami a česnekem, přidejte uvařené krupky, majoránku a dle chuti přisolte.

4. Pokrm dopečte v troubě

Připravené suroviny vložte do pekáče vymazaného sádlem a pečte v troubě při teplotě 180 °C. Pokrm vyjměte zhruba za půl hodiny, až se utvoří křupavá, opečená kůrčička.

Nakupte potřebné ingredience

500 g vepřového plecka (1.111 g)

250 g trhaných krupek (250 g)

2 hrsti sušených hub (0 g)

1 cibule (1 ks)

1 velká lžíce majoránky (0.83 lžíce)

5 stroužků česneku (5 stroužky)

špetka soli (6 g)