0
K pokladně

Speculatius

Speculatius

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Hladká špaldová mouka
50 g Mleté mandle
60 g Třtinový cukr
3 lžička Perníkové koření
1 špetka Sůl
100 g Rostlinné máslo
2 lžíce Jablečné pyré

Postup přípravy

1. Připravte si těsto

Máslo nechte povolit při pokojové teplotě. Všechny sypké ingredience zamíchejte v hlubší míse. V misce zvlášť zamíchejte máslo pokojové teploty s jablečným pyré a metličkou zamíchejte do sypké směsi. Ze směsi vypracujte těsto. Těsto dejte odležet do lednice na 2 hodiny, ideálně přes noc.

2. Těsto vyválejte a vykrájejte

Zapněte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku 3 – 4 mm. Než budete vykrajovat, tak těsto můžete proválet zdobným (embosovaným) válečkem. Následně vykrajujte tvary dle preference, doporučujeme kruhové, či hvězdičky. Vykrojené sušenky rovnoměrně s rozestupy poskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v rozehřáté troubě 15-20 minut do zlatova.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká špaldová mouka (150 g)

Mleté mandle (50 g)

Třtinový cukr (60 g)

Perníkové koření (3lžička)

Sůl (1špetka)

Rostlinné máslo (100 g)

Jablečné pyré (2 lžíce)