Ragú ze tří druhů masa

Ragú ze tří druhů masa

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Hovězí kýta
600 g Vepřová žebírka
1 ks Cibule
6 ks Vepřové klobásy
6 lžíce Olivový olej
2 lžíce Rajčatový protlak
800 g Krájená rajčata
3 větvičky Tymián
6 větviček Šalvěj
6 plátky Bílý chléb

Postup přípravy

1.

Maso nakrájejte na větší kusy a žebírka na porce. Osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Klobásky od sebe oddělte. Ve velkém kastrolu zahřejte olej. Vsypte cibulku a restujte ji do změknutí.

2.

Přidejte všechno maso a opékejte, aby se zatáhlo. Pak přidejte protlak a krátce restujte. Přidejte 2 konzerva krájených rajčat, tymián a šalvěj. Plechovky od rajčat lehce vypláchněte a vniklou tekutinou podlijte maso.

3.

Zaklopte a na velmi mírném ohni nechte podusit asi 2 hodiny, dokud hovězí maso úplně nezměkne. Podávejte ideálně s čerstvým bílým chlebem.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí kýta (600 g)

Vepřová žebírka (600 g)

Cibule (1 ks)

Vepřové klobásy (6 ks)

Olivový olej (6 lžíce)

Rajčatový protlak (2 lžíce)

Krájená rajčata (800 g)

Tymián (3větvičky)

Šalvěj (6větviček)

Bílý chléb (6plátky)