0
K pokladně

Polévka z pečených paprik a rajčat

Polévka z pečených paprik a rajčat

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Paprika červená (cca 200g)
0 ks Rajčata keřík balené 500g
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
4 stroužky Česnek (cca 90g)
1 ks Rozmarýn řezaný balený 30g
2 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
0 lžíce Mida's Kmín římský mletý 100g
750 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
1 ks Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
1 ks Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Pečeme

Na plech rozložíme nakrájené papriky, celá menší rajčata (ty propíchneme nožem). Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a neoloupané stroužky česneku. Vše pokapeme olivovým olejem, poklademe čerstvým rozmarýnem a osolíme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů pod gril asi na 15 – 20 minut.

2. Mixujeme

Po upečení můžeme rajčata i papriky oloupat, ale pokud nejsou moc černé, není to potřeba. Upečenou zeleninu dáme do hrnce, stroužky česneku vymačkáme ze slupky. Vše zalijeme vývarem a rozmixujeme ponorným mixérem.

3. Vaříme

Do polévky přidáme římský kmín, dosolíme ji a opepříme. Vaříme ji ještě asi 10 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Paprika červená (cca 200g) (2 ks)

Rajčata keřík balené 500g (0 ks)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 90g) (4 stroužky)

Rozmarýn řezaný balený 30g (1 ks)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (2 lžíce)

Mida's Kmín římský mletý 100g (0 lžíce)

Konečně vývar — zeleninový 450ml (750 ml)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (1 ks)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (1 ks)