0
K pokladně

Ombré Pavlova za vysvědčení

Ombré Pavlova za vysvědčení

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Vaječné bílky
1 špetka Špetka soli
180 g Cukru krupice
1 lžička Bílý vinný ocet
1 lžička Kukuřičný škrob
300 ml 40% smetana ke šlehání
0.5 balení Vanilkový cukr
1 hrst Ovoce (jahody, borůvky, semínka granátového jablka, …)
1 balení Potravinářské barvivo

Postup přípravy

1. DORT NA JEDNIČKU… NEJEN ZA JEDNIČKY

Každý pilný školák zaslouží sladkou odměnu jako motivaci do dalšího učení. A dort Ombré Pavlova je na to jako stvořený. Vrstvené pusinkové placky rozzáří dětská očička a stačí jediné sousto, aby se zapomnělo na napínavé chvilky při předávání vysvědčení.

2. PŘIPRAVÍME TROUBU

Troubu předehřejte na cca 160 stupňů. Na plech položte pečící papír nebo podložku.

3. VYŠLEHÁME TO

Vaječné bílky nejprve vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Nyní do něho postupně zašlehejte cukr krupici, tak aby se každá dávka cukru vždy zcela rozpustila. Nakonec do hmoty krátce zašlehejte škrob a ocet.

4. BARVÍME A SKLÁDÁME

Velkou lžící přendejte čtvrtinu bílého sněhu na pečící papír do tvaru placky. Do zbývajícího sněhu krátce zašlehejte 3 kapky potravinářské barvy. Ze světle růžového sněhu opět odeberte část a vytvořte na plech přibližně stejně velkou placku.

5. DÁME TO DOHROMADY

Do zbytku sněhu opět přidejte trochu potravinářské barvy, aby vznikla sytější barva, zašlehejte a ze sněhu vytvořte další placku. Zbývající sníh obarvěte, aby vznikla nejsytější barva a z něj vytvořte poslední sněhovou placku a případně cukrářským sáčkem se zdobičkou i pusinky.

6. JDEME PÉCT

Plech ihned přesuňte do trouby a snižte teplotu na cca 110 stupňů. Plech v troubě dejte do nejnižší polohy. V průběhu pečení občas otevřete dvířka trouby.

7. JAK DLOUHO PÉCT?

Pusinky sušte asi 30 minut (drobné pusinky na ozdobu můžete z trouby vyndat, ty už budou hotové). Po této době teplotu snižte na 100 stupňů a Pavlovu sušte dalších 30–40 minut. Pokud by Pavlova začala příliš hnědnout, snižte teplotu. Po upečení nechte zchladnout v otevřené troubě.

8. VRSTVÍME

Mezitím si vyšlehejte smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem. Vychladlé pusinky vrstvěte následovně: na nejsytější pusinkovovu placku nandejte šlehačku a část ovoce, pak dejte na šlehačku a ovoce pusinkový plát o tón světlejší, na něj opět šlehačku, ovoce, at. Pavlovu ozdobte navrchu zbylým ovocem a sněhovými pusinkami.

9. VÍCE INSPIRACE V KLUBU BENJAMÍNEK

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Vaječné bílky (3 ks)

Špetka soli (1špetka)

Cukru krupice (180 g)

Bílý vinný ocet (1lžička)

Kukuřičný škrob (1lžička)

40% smetana ke šlehání (300 ml)

Vanilkový cukr (0.5balení)

Ovoce (jahody, borůvky, semínka granátového jablka, …) (1hrst)

Potravinářské barvivo (1balení)