Mrkvová polévka s kari

Mrkvová polévka s kari

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Mrkev balená 1kg
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
2 stroužky Česnek (cca 90g)
2 plátky Zázvor 250g
3 lžíce Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
2 lžíce J.C. Horn Kari 30g
4 g Kotányi Kurkuma mletá 35g
4 g Vitana Skořice mletá 23g
2 ks Pomeranč (cca 280g)
700 ml Konečně vývar — kuřecí 450 ml
100 ml Kaiser Franz Josef Kokosové mléko 165ml
100 g Choceňský smetanový jogurt bílý 150g
4 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
4 g Kotányi Pepř čtyřbarevný mlýnek 35g
5 g Koriandr květináč "13 cm”

Postup přípravy

1. Krájíme, vaříme

Mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky. Cibuli, zázvor a česnek na kostičky. V hrnci zahřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme česnek a zázvor, promícháme a necháme rozvonět. Přidáme kari, kurkumu, skořici a krátce opečeme (pozor, ať se koření nepřipálí). Vmícháme mrkev, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a vaříme doměkka 20 minut.

2. Polévku rozmixujeme

Tyčovým mixerem polévku rozmixujeme na pyré. Vmícháme pomerančovou šťávu a kokosové mléko, necháme prohřát. Dochutíme solí, pepřem.

3. Už jen naservírovat

Servírujeme s jogurtem, nasekaným koriandrem, celé okořeníme čerstvě mletým barevným pepřem.

Nakupte potřebné ingredience

Mrkev balená 1kg (1 kg)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 90g) (2 stroužky)

Zázvor 250g (2plátky)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (3 lžíce)

J.C. Horn Kari 30g (2 lžíce)

Kotányi Kurkuma mletá 35g (4 g)

Vitana Skořice mletá 23g (4 g)

Pomeranč (cca 280g) (2 ks)

Konečně vývar — kuřecí 450 ml (700 ml)

Kaiser Franz Josef Kokosové mléko 165ml (100 ml)

Choceňský smetanový jogurt bílý 150g (100 g)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (4 g)

Kotányi Pepř čtyřbarevný mlýnek 35g (4 g)

Koriandr květináč "13 cm” (5 g)