Kávové pralinky

Kávové pralinky

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 ml Šlehačka
600 g Čokoláda
60 ml Kávový likér
150 g Amaretti sušenky

Postup přípravy

1. Krok

Smíchejte v rendlíku 150 ml šlehačky s 30 ml kávy ristretto a přiveďte směs k varu.

2. Krok

Nasekejte čokoládu a kousky čokolády vložte do ohnivzdorné misky. Polijte čokoládu horkou směsí kávy a šlehačky.

3. Krok

Položte misku na rendlík s vodní lázní a míchejte, dokud se směs na kávové pralinky nerozpustí a nezměkne.

4. Krok

Po rozpuštění misku sundejte z vodní lázně, přidejte oblíbený kávový likér a jemně promíchejte. Směs nechte asi 15 minut vychladnout při pokojové teplotě a následně ji vložte do lednice, kde ji můžete občas promíchat.

5. Krok

Směs nechte zcela vychladnout (cca 1,5 – 2 hodiny).

6. Krok

Sušenky amaretti nakrájejte nebo rozdrťte a vložte do mělké misky.

7. Krok

Z vychladlé kávové směsi vytvarujte v dlaních malé kuličky a obalte je v drti sušenek amaretti.

Nakupte potřebné ingredience

Šlehačka (150 ml)

Čokoláda (600 g)

Kávový likér (60 ml)

Amaretti sušenky (150 g)