Do dvou hodin
1 porce
Smíchejte v rendlíku 150 ml šlehačky s 30 ml kávy ristretto a přiveďte směs k varu.
Nasekejte čokoládu a kousky čokolády vložte do ohnivzdorné misky. Polijte čokoládu horkou směsí kávy a šlehačky.
Položte misku na rendlík s vodní lázní a míchejte, dokud se směs na kávové pralinky nerozpustí a nezměkne.
Po rozpuštění misku sundejte z vodní lázně, přidejte oblíbený kávový likér a jemně promíchejte. Směs nechte asi 15 minut vychladnout při pokojové teplotě a následně ji vložte do lednice, kde ji můžete občas promíchat.
Směs nechte zcela vychladnout (cca 1,5 – 2 hodiny).
Sušenky amaretti nakrájejte nebo rozdrťte a vložte do mělké misky.
Z vychladlé kávové směsi vytvarujte v dlaních malé kuličky a obalte je v drti sušenek amaretti.