Houbový krém se sýrovo-šunkovými knedlíčky

Houbový krém se sýrovo-šunkovými knedlíčky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Houby
75 g Máslo
1 ks Cibule
2 lžíce Hladká mouka
600 ml Vývar
250 ml Smetana
2 větviček Petržel
1 ks Šalotka
1 ks Vejce
1 ks Rohlík
50 g Eidam
2 plátky Šunka
2 lžíce Strouhanka
3 g Muškátový ořech

Postup přípravy

1.

Houby očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Nechte ji zesklovatět na rozpuštěném másle, do kterého vmíchejte trochu oleje.

2.

Do hrnce přidejte houby, kmín a vše orestujte. Zaprašte houby moukou, promíchejte a po chvilce vlijte do hrnce vývar. Osolte, opepřete a vařte asi 20 minut. Poté vše rozmixujte.

3.

Do rozmixované polévky přidejte smetanu a ještě 10 minut provařte. Vmíchejte nasekanou petržel. Připravte knedlíčky: šalotku oloupejte, nasekejte nadrobno a osmahněte na 25 g rozpuštěného másla.

4.

Rohlík nakrájejte nadrobno a zalijte ho 2 lžícemi smetany a rozšlehaným vejcem. Nastrouhejte sýr a šunku nakrájejte na malé kousky. Vše vmíchejte k rohlíku. Osolte, opepřete, nastrouhejte muškátový oříšek a přidejte nasekanou petržel.

5.

Vmíchejte strouhanku a nechte těsto pár minut odstát. V případě potřeby jej můžete naředit smetanou, nebo zahustit další strouhankou. Z těsta tvarujte knedlíčky a ty 3–5 minut provařte ve vroucí vodě. Poté je podávejte v krémové polévce.

Nakupte potřebné ingredience

Houby (400 g)

Máslo (75 g)

Cibule (1 ks)

Hladká mouka (2 lžíce)

Vývar (600 ml)

Smetana (250 ml)

Petržel (2větviček)

Šalotka (1 ks)

Vejce (1 ks)

Rohlík (1 ks)

Eidam (50 g)

Šunka (2plátky)

Strouhanka (2 lžíce)

Muškátový ořech (3 g)