Do hodinky
1 porce
Houby očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Nechte ji zesklovatět na rozpuštěném másle, do kterého vmíchejte trochu oleje.
Do hrnce přidejte houby, kmín a vše orestujte. Zaprašte houby moukou, promíchejte a po chvilce vlijte do hrnce vývar. Osolte, opepřete a vařte asi 20 minut. Poté vše rozmixujte.
Do rozmixované polévky přidejte smetanu a ještě 10 minut provařte. Vmíchejte nasekanou petržel. Připravte knedlíčky: šalotku oloupejte, nasekejte nadrobno a osmahněte na 25 g rozpuštěného másla.
Rohlík nakrájejte nadrobno a zalijte ho 2 lžícemi smetany a rozšlehaným vejcem. Nastrouhejte sýr a šunku nakrájejte na malé kousky. Vše vmíchejte k rohlíku. Osolte, opepřete, nastrouhejte muškátový oříšek a přidejte nasekanou petržel.
Vmíchejte strouhanku a nechte těsto pár minut odstát. V případě potřeby jej můžete naředit smetanou, nebo zahustit další strouhankou. Z těsta tvarujte knedlíčky a ty 3–5 minut provařte ve vroucí vodě. Poté je podávejte v krémové polévce.