0
K pokladně

Flank steak s bylinkovou salsou a česnekovým chlebem

Flank steak s bylinkovou salsou a česnekovým chlebem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžíce Slunečnicový olej
130 ml Extra panenský olivový olej
20 g Petržel listová
20 g Bazalka čerstvá
4 ks Tymián
1 lžíce Citrónová šťáva
4 g Alpská sůl s jodem
3 g Pepř
2 plátky Chléb
1 stroužek Česnek
300 g Flank steak

Postup přípravy

1. Nejprve salsu

100 ml olivového oleje, petržel, bazalku, tymián, citronovou šťávu, sůl a pepř vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme dohladka na bylinkovou salsu.

2. Maso na pánvičce

Steak osolíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev s olejem a opečeme z obou stran.

3. Česnekový chléb

Plátky chleba opečeme v toustovači nebo nasucho na pánvi. Opečený chléb zakápneme olivovým olejem a potřeme česnekem.

4. Dobrou chuť!

Flank steak nakrájíme na plátky, zakápneme bylinkovou salsou a jako přílohu podáváme opečený česnekový chléb.

Nakupte potřebné ingredience

Slunečnicový olej (1 lžíce)

Extra panenský olivový olej (130 ml)

Petržel listová (20 g)

Bazalka čerstvá (20 g)

Tymián (4 ks)

Citrónová šťáva (1 lžíce)

Alpská sůl s jodem (4 g)

Pepř (3 g)

Chléb (2plátky)

Česnek (1 stroužek)

Flank steak (300 g)