Do hodinky
1 porce
Brambory nejprve důkladně omyjte od nečistot. Pak je celé dejte do hrnce s vodou a uvařte je ve slupce. Jakmile budou hotové, slijte je a nechte vychladnout. Nakonec je oloupejte a umelte v mlýnku na maso.
Smíchejte namleté brambory, 240 gramů mouky, 2 vejce a 3 gramy soli a ze směsi připravte tuhé těsto. Důkladně ho uválejte a vytvořte z něj tenké šišky.
Šišky dejte vařit do vroucí, osolené vody. Jakmile šišky vyplavou na hladinu, vařte je ještě asi 2 minuty, pak by měly být hotové. Nakonec šišky vyndejte, vložte do cedníku abyste odstranili vodu a nechte je okapat.
Šišky vložte do mísy a omastěte rozpuštěným máslem. Posypte je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a podávejte.