Do dvou hodin
1 porce
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. V míse smícháme 200 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání, 2 žloutky, 3 lžíce cukru a špetku skořice. Každý plátek veky namočíme do směsi a rovnoměrně poklademe na dno zapékací misky. Jednotlivé plátky by měly být úplně měkké, pokud nám ještě nějaké tekutina zbyla, můžeme jí nalít na veku.
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky a poklademe na plátky veky. Posypeme 4 lžícemi cukru a 2 lžičkami skořice. Nakonec smícháme 250 g tvarohu, 150 ml smetany ke šleháni, 2 žloutky, 50 g rozinek a 2 lžíce cukru a pořádně promícháme.
Směs nalijeme na jablka a dáme do vyhřáté trouby na 40 minut. 4 bílky vyšleháme se zbylým cukrem do pevného sněhu, sníh rozetřeme na vršek žemlovky a dáme do trouby na dalších 8 minut.