Kakaové lívance s borůvkovo ostružinovým mascarpone

Zhotovení: do 30 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Začneme těstem

Do mísy nalijeme mléko společně s vajíčky a lehce prošleháme. Přidáme mouku, 3 lžíce cukru, kakao, kypřící prášek a dvě lžíce oleje a pořádně promícháme, abychom dostali hladké a husté těsto.

2. Ovocná omáčka

Rozpálíme pánev s pár kapkami oleje a smažíme jednotlivé lívanečky o průměru okolo 10 centimetrů. Mezi tím si v rendlíku zahřejeme borůvky a ostružiny společně s cukrem a počkáme, dokud nám ovoce nepustí šťávu. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout alespoň 15 minut.

3. A dobrou chuť!

Nakonec přidáme mascarpone a promícháme. Lívanečky podáváme promazané borůvkovo ostružinovým krém a s kopečky zmrzliny.
Kakaové lívance s borůvkovo ostružinovým mascarpone
Ingredience:
250 ml Madeta Jihočeské mléko polotučné…
250 g Galbani Mascarpone 250g
3 lžíce Kávoviny Holandské kakao 100g
2 g Kávoviny Kypřící prášek do pečiva 13g
350 g Bioharmonie Pšeničná mouka bílá hladká 1kg
6 lžíce TTD Krupice cukr bílý 1kg
2 lžíce Flower Gold Slunečnicový olej 1l
3 lžíce Häagen-Dazs Coconut Chocolate 460ml
2 ks Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu
3 lžíce Häagen-Dazs Blueberries & Cream 460ml
100 g Česká produkce - Ostružiny vanička 125g
100 g Borůvky z Berounska vanička 125g