0
K pokladně

Rib eye steak se salátem s grilovanou paprikou a rajčaty

Rib eye steak se salátem s grilovanou paprikou a rajčaty

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžíce Slunečnicový olej
1 ks Červená paprika
5 ks Cherry rajčata
30 g Rukola
50 ml Extra panenský olivový olej
1 lžíce Citrónová šťáva
3 g Med lesní
3 g Alpská sůl s jodem
3 g Pepř
300 g Rib eye steak

Postup přípravy

1. Papriku grilujeme do černa

Troubu předehřejeme 230°C program grilování. Papriku dáme na plech nebo do zapékací mísy a grilujeme ze všech stran dokud nebude slupka černá. To bude trvat asi 20 minut. Na posledních 7 minut přidáme i cherry rajčata.

2. Oloupeme, nakrájíme

Ugrilovanou papriku vložíme do mísy a přikryjeme potravinovou fólií, aby se zapařila a šla lépe stáhnout slupka. Papriku zbavíme slupky a jádřince. Nakrájíme ji na tenké plátky.

3. Lžičku medu, olej, šťávu

Zálivku na salát připravíme smícháním olivového oleje, citronové šťávy, medu, soli a pepře.

4. Maso na pánvičce

Steak osolíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev s olejem a opečeme z obou stran.

5. Dobrou chuť!

Rukolu smícháme s grilovanou paprikou a cherry rajčaty. Přidáme zálivku a steak nakrájený na plátky.

Nakupte potřebné ingredience

Slunečnicový olej (1 lžíce)

Červená paprika (1 ks)

Cherry rajčata (5 ks)

Rukola (30 g)

Extra panenský olivový olej (50 ml)

Citrónová šťáva (1 lžíce)

Med lesní (3 g)

Alpská sůl s jodem (3 g)

Pepř (3 g)

Rib eye steak (300 g)