0
K pokladně

Tvarohový koláč s rebarborou

Tvarohový koláč s rebarborou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

180 g Lučina krémová 140g
250 g Tatra Tvaroh polotučný (18%) 250g
3 ks OVUS Farmářská vejce velikost M, 6ks - podestýlková
140 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
80 g PM Poděbrady Čerstvé máslo (82%) 250g
130 g BeBe jemné 130g
500 g Česká produkce - Rebarbora čerstvá, balení 500g

Postup přípravy

1. Sušenkový základ

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a formu si vyložíme pečícím papírem, já používala plech 20x20, můžete ale použít i klasikou kulatou formu. Rozpustíme si máslo a sušenky rozmixujeme v mixéru na malé kousíčky, poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Do formy natlačíme rovnoměrnou vrstvu sušenkové směsi, které nám bude sloužit jako korpus. Vše uhladíme a dáme péct do trouby na 10 minut.

2. Oddělíme tři žloutky

Mezitím si připravíme náplň. Lučinu s tvarohem lehce vyšleháme, poté přidáme 3 žloutky a 100 g cukru, vše dobře promícháme. Když je korpus upečený, vyndáme ho z trouby a nalijeme na něj tvarohovou směs.

3. Rebarborový kompot

Nyní si připravíme rebarborový kompot. Rebarboru si nakrájíme na menší kousky a spolu se 40 gramy cukru a trochou vody vložíme do rendlíku a pomalu zahříváme asi 5 minut. Když je rebarbora měkká, odstavíme z plotny a tyčovým mixérem směs rozmixujeme, nemusí však být zcela hladká, klidně tam necháme pár kousků. Nakonec rebarborový rozvar poklademe rovnoměrně na tvarohový základ a lžičkou nebo párátkem ho roztáhneme po koláči.

4. Pečeme dozlatova

Pečeme v předehřáté troubě 40-45 minut nebo dokud povrch koláče lehce nezezlátne.

Nakupte potřebné ingredience

Lučina krémová 140g (180 g)

Tatra Tvaroh polotučný (18%) 250g (250 g)

OVUS Farmářská vejce velikost M, 6ks - podestýlková (3 ks)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (140 g)

PM Poděbrady Čerstvé máslo (82%) 250g (80 g)

BeBe jemné 130g (130 g)

Česká produkce - Rebarbora čerstvá, balení 500g (500 g)