Do dvou hodin
1 porce
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a formu si vyložíme pečícím papírem, já používala plech 20x20, můžete ale použít i klasikou kulatou formu. Rozpustíme si máslo a sušenky rozmixujeme v mixéru na malé kousíčky, poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Do formy natlačíme rovnoměrnou vrstvu sušenkové směsi, které nám bude sloužit jako korpus. Vše uhladíme a dáme péct do trouby na 10 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Lučinu s tvarohem lehce vyšleháme, poté přidáme 3 žloutky a 100 g cukru, vše dobře promícháme. Když je korpus upečený, vyndáme ho z trouby a nalijeme na něj tvarohovou směs.
Nyní si připravíme rebarborový kompot. Rebarboru si nakrájíme na menší kousky a spolu se 40 gramy cukru a trochou vody vložíme do rendlíku a pomalu zahříváme asi 5 minut. Když je rebarbora měkká, odstavíme z plotny a tyčovým mixérem směs rozmixujeme, nemusí však být zcela hladká, klidně tam necháme pár kousků. Nakonec rebarborový rozvar poklademe rovnoměrně na tvarohový základ a lžičkou nebo párátkem ho roztáhneme po koláči.
Pečeme v předehřáté troubě 40-45 minut nebo dokud povrch koláče lehce nezezlátne.