Do hodinky
1 porce
Hamburgerovou bulku překrojte nožem napůl. Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
Připravte si zkaramelizovanou cibulku. Cibuli nakrájejte na tenké plátky, opečte ji na olivovém oleji do zlatova a na závěr přidejte lžíci cukru.
Maso nechte do poslední chvíle v chladu, aby neztratilo tvar. Než maso umístíte na gril, udělejte uprostřed menší důlky, aby si burger zachoval správný tvar. Maso opečte 4 minuty z každé strany a po obrácení dejte na vršek masa plátek sýru chedar. Maso má tuku dost, proto olej není potřeba. Nakonec hotové maso dejte odpočinout na 4 minuty do trouby. (U grilování stačí maso zabalit na chvíli do alobalu.)
Zbylý čas využijte k opečení plátků slaniny. Nakonec krátce opečte rozkrojené bulky na trošce másla, aby byly křupavé, a pomažte je BBQ omáčkou. Na spodní bulku vrstvěte postupně salát, rajče, maso se sýrem, zkaramelizovanou cibulku, slaninu a přiklopte vrškem bulky.