0
K pokladně

Hovězí BBQ Bourák

Hovězí BBQ Bourák

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Bulka
4 plátky Slanina
1 ks Hlávkový salát
1 ks Rajče
1 ks Červená cibule
1 plátky Cheddar
1 lžíce Cukr
2 lžíce Olivový olej
1 lžíce Omáčka BBQ
300 g Hranolky
1 ks Hovězí burger

Postup přípravy

1. Brousíte si zuby? Nejdřív nabruste nůž!

Hamburgerovou bulku překrojte nožem napůl. Rajčata nakrájejte na tenké plátky.

2. Kumšt karamelizované cibulky

Připravte si zkaramelizovanou cibulku. Cibuli nakrájejte na tenké plátky, opečte ji na olivovém oleji do zlatova a na závěr přidejte lžíci cukru.

3. Jak na maso jako mistr

Maso nechte do poslední chvíle v chladu, aby neztratilo tvar. Než maso umístíte na gril, udělejte uprostřed menší důlky, aby si burger zachoval správný tvar. Maso opečte 4 minuty z každé strany a po obrácení dejte na vršek masa plátek sýru chedar. Maso má tuku dost, proto olej není potřeba. Nakonec hotové maso dejte odpočinout na 4 minuty do trouby. (U grilování stačí maso zabalit na chvíli do alobalu.)

4. Dopékáme a skládáme

Zbylý čas využijte k opečení plátků slaniny. Nakonec krátce opečte rozkrojené bulky na trošce másla, aby byly křupavé, a pomažte je BBQ omáčkou. Na spodní bulku vrstvěte postupně salát, rajče, maso se sýrem, zkaramelizovanou cibulku, slaninu a přiklopte vrškem bulky.

Nakupte potřebné ingredience

Bulka (1 ks)

Slanina (4plátky)

Hlávkový salát (1 ks)

Rajče (1 ks)

Červená cibule (1 ks)

Cheddar (1plátky)

Cukr (1 lžíce)

Olivový olej (2 lžíce)

Omáčka BBQ (1 lžíce)

Hranolky (300 g)

Hovězí burger (1 ks)