0
K pokladně

Boží milosti

Boží milosti

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

20 g Zátkova Hladká mouka 1kg
30 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
2 ks Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu
40 g Tatra Farmářské máslo 200g
2 lžíce Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g
1 lžíce Božkov Originál (37,5%) 0,5l
1 ks Lukana Slunečnicový olej 1l
0 ks Dr. Oetker Cukr vanilinový 5ks 100g
30 g TTD Moučka cukr 1kg

Postup přípravy

1. Použijeme jen žloutky

Hladkou mouku, cukr krupici a nakrájené máslo zpracujeme v drobneku. Pak přidáme vejce, zakysanou smetanu a rum. Ručně vše zpracujeme v lepivé pružné těsto. Zabalíme ho do potravinové folie a dáme ho na 30 minut do lednice.

2. Těsto necháme odpočinout

Po této době těsto vyndáme a vyválíme ho na tenkou placku na pomoučeném válu. Přeložíme ho na několikrát do balíčku a znovu ho vyválíme. Takto opakujeme ještě dvakrát, těsto při smažení tzv. zlístkovatí. Těsto znovu zabalíme do folie a dáme ještě na dalších 30 minut do lednice.

3. Teď potrénujeme svaly

Nyní ho vyndáme z lednice, rozdělíme na dvě poloviny a každou silou rozválíme na placku. Těsto, jak je pružné, tak se při válení trochu vrací, chce to přidat na síle.

4. Obdélníčky nebo srdíčka?

Z těsta pak vykrajujeme buď tradiční obdélníky se dvěma řezy uprostřed nebo vykrajovátkem různé tvary. Ty pak smažíme ve velké pánvi v pořádné vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.

5. Obalíme a je hotovo

Hotové je pak dáme na chvilku okapat na papírovou utěrku a následně je ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru (vanilkový můžeme nahradit skořicí).

Nakupte potřebné ingredience

Zátkova Hladká mouka 1kg (20 g)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (30 g)

Tatra Farmářské máslo 200g (40 g)

Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g (2 lžíce)

Božkov Originál (37,5%) 0,5l (1 lžíce)

Lukana Slunečnicový olej 1l (1 ks)

Dr. Oetker Cukr vanilinový 5ks 100g (0 ks)

TTD Moučka cukr 1kg (30 g)