0
K pokladně

Velikonoční polévka šmigrustovka

Velikonoční polévka šmigrustovka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Cibule žlutá volná (cca 120g)
300 g Prantl Uzené šálky (cca 1kg)
1 ks Masna Rosovice Ďábelská klobása 6ks
5 ks Schubert Bio Vejce, velikost M, 6k
2 lžíce Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg
50 ml Olma Smetana ke šlehání (33%) 200g
5 g Vitana Paprika sladká mletá 23g
4 lžíce Bahak Křen pálivý 185g
2 lžíce Pažitka čerstvá řezaná vanička 100g
5 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
3 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Oloupeme střední cibuli

V 1 litru vodu uvaříme uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.

2. Čtyři vejce natvrdo

Vyjmeme maso a klobásu a nakrájíme je na kostičky. Rozdělíme je do čtyř talířů a do každého přidáme rozpůlené uvařené vejce.

3. Postupně mícháme

Vývar procedíme a následně přivedeme k varu. Postupně do něj zašleháme smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou.

4. Přidáme jeden žloutek

Odstavíme, přidáme rozšlehaný žloutek a ochutíme solí a pepřem.

5. Na talíři hraje všemi barvami

Nachystaný vývar rozdělíme do talířů a dozdobíme strouhaným křenem a pažitkou.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule žlutá volná (cca 120g) (1 ks)

Prantl Uzené šálky (cca 1kg) (300 g)

Masna Rosovice Ďábelská klobása 6ks (1 ks)

Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg (2 lžíce)

Olma Smetana ke šlehání (33%) 200g (50 ml)

Vitana Paprika sladká mletá 23g (5 g)

Bahak Křen pálivý 185g (4 lžíce)

Pažitka čerstvá řezaná vanička 100g (2 lžíce)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (5 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (3 g)