0
K pokladně

Kari s lososem

Kari s lososem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžíce Kokosový olej
1 ks Cibule
3 stroužky Česnek
1 lžíce Kari
2 g Kmín
15 g Zázvor
250 ml Kuřecí vývar
330 ml Kokosové mléko
1 ks Cuketa
350 g Losos
100 g Hráškové lusky
1 ks Paprika
5 větviček Koriandr
5 větviček Bazalka

Postup přípravy

1. Orestujeme základ

Připravíme si velkou hlubší pánev. Rozpálíme 1 lžíci kokosového oleje a na něm orestujeme na kostičky nakrájenou 1⁄2 cibule a 3 stroužky česneku.

2. Přidáme další ingredience

Jakmile cibulka a česnek změkne, přidáme 2 lžičky kari, 1⁄2 lžičky římského mletého kmínu, na drobné kostičky pokrájený kousek zázvoru, 250 ml vývaru a 330 ml hustého kokosového mléka.

3. Vaříme

Pořádně promícháme, aby nikde nezůstaly hrudky koření. Přivedeme k varu a pak ihned stáhneme výkon a vaříme na mírném ohni cca 7 min, abychom získali krémovou omáčku.

4. Vložíme zeleninu

Do omáčky přidáme na středně velké kostky nakrájenou cuketu, proužky papriky a vaříme 5 minut.

5. Finišujeme

Na závěr vhodíme poslední ingredience, na kostky pokrájeného lososa (1,5×1,5cm) a hráškové lusky. Můžeme přidat i vlásky mrkve, připravené s pomocí škrabky. Osolíme podle potřeby. Povaříme posledních 5–7 minut. Cuketa by měla zůstat mírně křupavá.

6. Tip na servírování

Pokud jako přílohu zvolíme rýži, posypeme omáčku čerstvým koriandrem. V případě těstovin zvolíme raději bazalku.

Nakupte potřebné ingredience

Kokosový olej (1 lžíce)

Cibule (1 ks)

Česnek (3 stroužky)

Kari (1 lžíce)

Kmín (2 g)

Zázvor (15 g)

Kuřecí vývar (250 ml)

Kokosové mléko (330 ml)

Cuketa (1 ks)

Losos (350 g)

Hráškové lusky (100 g)

Paprika (1 ks)

Koriandr (5větviček)

Bazalka (5větviček)