Do hodinky
1 porce
Připravíme si velkou hlubší pánev. Rozpálíme 1 lžíci kokosového oleje a na něm orestujeme na kostičky nakrájenou 1⁄2 cibule a 3 stroužky česneku.
Jakmile cibulka a česnek změkne, přidáme 2 lžičky kari, 1⁄2 lžičky římského mletého kmínu, na drobné kostičky pokrájený kousek zázvoru, 250 ml vývaru a 330 ml hustého kokosového mléka.
Pořádně promícháme, aby nikde nezůstaly hrudky koření. Přivedeme k varu a pak ihned stáhneme výkon a vaříme na mírném ohni cca 7 min, abychom získali krémovou omáčku.
Do omáčky přidáme na středně velké kostky nakrájenou cuketu, proužky papriky a vaříme 5 minut.
Na závěr vhodíme poslední ingredience, na kostky pokrájeného lososa (1,5×1,5cm) a hráškové lusky. Můžeme přidat i vlásky mrkve, připravené s pomocí škrabky. Osolíme podle potřeby. Povaříme posledních 5–7 minut. Cuketa by měla zůstat mírně křupavá.
Pokud jako přílohu zvolíme rýži, posypeme omáčku čerstvým koriandrem. V případě těstovin zvolíme raději bazalku.