0
K pokladně

Asijský grilovaný bůček

Asijský grilovaný bůček

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Uzený bok bez kosti (cca 1kg)
1 ks Cibule bílá (cca 200g)
2 stroužky Česnek (cca 80g)
20 g Zázvor (cca 250g)
2 g Chilli mleté kajenský pepř 25g
5 g Mlýnek Pepř černý 36g
1 lžíce Rybí omáčka 300ml
2 lžíce Heinz Sojová omáčka 150ml
3 lžíce F.J. Kaiser Olej olivový Extra Virgin nefiltrovaný 500ml
3 lžíce Medokomerc Med luční 250g

Postup přípravy

1. Začneme marinádou

Nejprve zbavíme bůček kůže a nakrájíme ho asi na 0,5 cm plátky. Připravíme si marinádu. V míse smícháme rybí a sojovou omáčku s olejem a medem, na měsíčky nakrájenou cibulí, na plátky nasekaným česnekem a zázvorem, pepřem a chilli. Do této směsi dáme marinovat bůček asi na jednu hodinu.

2. Pečeme jen maso

Troubu rozpálíme na 200 stupňů a zvolíme funkci gril. Namarinované kousky masa rozložíme na plech s pečícím papírem (ten je opravdu důležitý, protože marináda má tendenci se připalovat). Na plech dáme jen maso, ne kousky cibule, česneku atd. (Bůček můžete ogrilovat i na zahradním grilu.)

3. Podáváme s vejcem, jarní cibulkou, chilli

Bok dáme péct asi na cca 10 minut, až zezlátne, otočíme ho a grilujeme ještě z druhé strany dozlatova. Hotový bůček podáváme s vařenou rýží a volským okem. Porci posypeme nasekanou jarní cibulkou, chilli a sezamovými semínky.

Nakupte potřebné ingredience

Uzený bok bez kosti (cca 1kg) (500 g)

Cibule bílá (cca 200g) (1 ks)

Česnek (cca 80g) (2 stroužky)

Zázvor (cca 250g) (20 g)

Chilli mleté kajenský pepř 25g (2 g)

Mlýnek Pepř černý 36g (5 g)

Rybí omáčka 300ml (1 lžíce)

Heinz Sojová omáčka 150ml (2 lžíce)

F.J. Kaiser Olej olivový Extra Virgin nefiltrovaný 500ml (3 lžíce)

Medokomerc Med luční 250g (3 lžíce)