0
K pokladně

Špagety s pečenou dýní

Špagety s pečenou dýní

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Špagety
45 ml Olivový olej
3 stroužky Česnek
1 ks Máslová dýně
100 g Špenát
3 g Chilli
1 ks Citron
30 g Vlašská jádra

Postup přípravy

1. Pečeme dýni

Máslovou dýni nakrájejte na kostičky a promíchejte se lžičkou olivového oleje a špetkou soli. Nechte péct v troubě rozpálené na 225 º C asi 40-50 minut. Dýně musí změknout a lehce zkaramelizovat.

2. Oresujeme česnek

V pánvičce nahřejte 2 lžičky olivového oleje na mírném plameni. Přidejte česnek a za pravidelného míchání ho zlehka orestujte, aby se nespálil. Přidejte špetku nadrcených chilli papriček a nechte ještě minutku restovat za stálého míchání.

3. Vaříme špagety

Špagety nechte uvařit klasicky podle návodu a až budou hotové, zceďte a nechte okapat.

4. Rozmačkáme dýni

Vezměte půlku upečených kostiček dýně a vidličkou nebo šťouchadlem na brambory je rozmačkejte na kaši. Můžete použít i mixér, abyste získali jemnější texturu. Nakonec rozmačkané i celé kostičky vmíchejte na pánev k česneku a chilli.

5. Finišujeme

Přidejte na pánev okapané špagety a omyté lístky špenátu. Pořádně je promíchejte s dýní. Dochuťte špetkou pepře, kapkou citronové šťávy a případně dalším chilli a solí.

6. Podáváme

Servírujte okamžitě, posypané nasekanými vlašskými ořechy a nastrouhanou citronovou kůrou.

Nakupte potřebné ingredience

Špagety (200 g)

Olivový olej (45 ml)

Česnek (3 stroužky)

Máslová dýně (1 ks)

Špenát (100 g)

Chilli (3 g)

Citron (1 ks)

Vlašská jádra (30 g)