Do hodinky
1 porce
Máslovou dýni nakrájejte na kostičky a promíchejte se lžičkou olivového oleje a špetkou soli. Nechte péct v troubě rozpálené na 225 º C asi 40-50 minut. Dýně musí změknout a lehce zkaramelizovat.
V pánvičce nahřejte 2 lžičky olivového oleje na mírném plameni. Přidejte česnek a za pravidelného míchání ho zlehka orestujte, aby se nespálil. Přidejte špetku nadrcených chilli papriček a nechte ještě minutku restovat za stálého míchání.
Špagety nechte uvařit klasicky podle návodu a až budou hotové, zceďte a nechte okapat.
Vezměte půlku upečených kostiček dýně a vidličkou nebo šťouchadlem na brambory je rozmačkejte na kaši. Můžete použít i mixér, abyste získali jemnější texturu. Nakonec rozmačkané i celé kostičky vmíchejte na pánev k česneku a chilli.
Přidejte na pánev okapané špagety a omyté lístky špenátu. Pořádně je promíchejte s dýní. Dochuťte špetkou pepře, kapkou citronové šťávy a případně dalším chilli a solí.
Servírujte okamžitě, posypané nasekanými vlašskými ořechy a nastrouhanou citronovou kůrou.