0
K pokladně

Pečená řepa s balzamikovým octem

Pečená řepa s balzamikovým octem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Řepa červená síť 1 kg -
80 g Česnek (cca 80g)
1 ks Granátové jablko 1ks (min. hm. 220g+)
4 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
4 lžíce Modena Torrione Balsamico ocet 0.5l
3 plátky Rozmarýn květináč "13 cm”
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Paličku česneku přepůlíme

Troubu předehřeme na 200 °C a pekáček nebo zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje. Řepu zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Česnek překrojíme v půli a vše vložíme do vymazaného pekáčku.

2. Jak na zálivku?

V menší misce smícháme olivový olej, balzamikový ocet, sůl a čerstvě mletý pepř. Takto připravenou zálivku přelijeme přes česnek a řepu, tak aby byl každý kousek pokrytý tekutinou.

3. Dobrou chuť!

Granátové jablko překrojíme a vyndáme z něj semínka. Ty vložíme k řepě a česneku společně se snítky rozmarýnu. Pečeme 30-35 minut a hned podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Řepa červená síť 1 kg - (3 ks)

Česnek (cca 80g) (80 g)

Granátové jablko 1ks (min. hm. 220g+) (1 ks)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (4 lžíce)

Modena Torrione Balsamico ocet 0.5l (4 lžíce)

Rozmarýn květináč "13 cm” (3plátky)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)