0
K pokladně

Jablka v županu

Jablka v županu

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Jablka
1 ks Listové těsto
1 ks Vejce
4 lžíce Malinový džem
40 g Mandle plátky
4 ks Hřebíček celý

Postup přípravy

1. Přichystáme si jablka

Jablka důkladně omyjeme, ale neloupeme. Pomocí nože z nich vykrojíme jádřinec, ale tak aby u “bubáku” zůstalo nepoškozené a dalo se plnit.

2. Zdobíme podle fantazie

Naplníme ho malinovou marmeládou. Takto připravené jablko zabalíme do jednoho ze čtyř dílů nakrájeného listového těsta. Ze zbylého těsta můžeme vykrájet ozdobné lístečky. Pomocí hřebíčků můžeme naznačit stopku.

3. Pečeme

Jablka přendáme na plech s pečícím papírem, pomašlujeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme plátky mandlí a dáme péct na 200 stupňů do předem vyhřáté trouby přibližně na 20 minut.

4. Nejlepší jsou ještě teplé

Hotové jablka v županu ihned podáváme, můžeme je posypat moučkovým cukrem, případně přidat ušlehanou šlehačku.

Nakupte potřebné ingredience

Jablka (4 ks)

Listové těsto (1 ks)

Malinový džem (4 lžíce)

Mandle plátky (40 g)

Hřebíček celý (4 ks)