0
K pokladně

Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Diana Mandlová mouka 200 g
50 g Kulau BIio Kokosová mouka 600g
7 g Kávoviny Kypřící prášek do pečiva 13g
5 g Dr. Oetker Jedlá soda 15g
10 g J.C. Horn Skořice mletá 20g
5 g Kotányi Muškátový ořech mletý 18g
5 g Vitana Nové koření mleté 15g
40 g Diana Pekanové ořechy 100 g
150 ml Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
4 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce, velikost M, 6ks
75 ml Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l
60 ml Sirup z agáve BIO 352ml
650 g Česká produkce - Dýně Hokaido (cca 1250g)

Postup přípravy

1. Dýňové pyré je dobré mít připravené předem

Předehřejeme si troubu na cca 185 °C. Rozpůlíme dýně na půlku, vydlabeme semínka. Pro rychlejší upečení je překrojíme ještě jednou. Je však důležité dát čtvrtky k sobě a péct slupkou nahoru. Umístíme kousky dýně na pečící papír a pečeme přibližně 60 minut. Hotovou dýni poznáme tak, že ji lze propíchnout snadno vidličkou. Jakmile upečené dýně vychladnou,vy­dlabeme lžící dužinu a umístíme do robotu a rozmixujeme úplně dohladka. (Pokud je pyré velmi řídké, doporučujeme přendat jej do cedníku, který následně postavíme na mísu. Necháme min. 2 hodiny v ledničce a tak se zbavíme přebytečné vody.) Pyré můžeme uchovávat až 3 dny v ledničce a použít ho např. na polévku, lívance atd. V mrazáku pak vydrží až 3 měsíce.

2. Hurá na chlebíček

Troubu si předehřejeme na 175 °C. V jedné míse si smícháme suché ingredience - 150 g hrnku mandlové mouky (či rozemletých mandlí), 50 g kokosové mouky, 1,5 lžičky kypřícího prášku, 1 lžičku jedlé sody, 2 lžičky skořice, 1 lžička muškátového oříšku, 1 lžička nového koření a 40 g pekanových ořechů. V druhé míse promícháme mokré ingredience - 150 ml oleje, 4 vajíčka, 60-70 ml sirupu, 75 ml rostlinného mléka a 1 hrnek dýňového pyré. Nyní promícháme obě směsi dohromady.

3. Je čas péct

Chlebíčkovou formu si vyložíme papírem na pečení. Přelijeme těsto. Povrch uhladíme. Pečeme cca 40 minut. Hlídáme si, aby nám povrch příliš nezhnědl (záleží na velikosti formy a tedy na výšce těsta). V případě, že by chlebíček hnědl rychleji, můžete použít kousek pečícího papíru či alobalu na zakrytí.

Nakupte potřebné ingredience

Diana Mandlová mouka 200 g (150 g)

Kulau BIio Kokosová mouka 600g (50 g)

Kávoviny Kypřící prášek do pečiva 13g (7 g)

Dr. Oetker Jedlá soda 15g (5 g)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (10 g)

Kotányi Muškátový ořech mletý 18g (5 g)

Vitana Nové koření mleté 15g (5 g)

Diana Pekanové ořechy 100 g (40 g)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (150 ml)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce, velikost M, 6ks (4 ks)

Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l (75 ml)

Sirup z agáve BIO 352ml (60 ml)

Česká produkce - Dýně Hokaido (cca 1250g) (650 g)