0
K pokladně

Krkovice s křenovou omáčka

Krkovice s křenovou omáčka

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Prantl Uzená krkovice Premium (cca 1.5kg)
60 g Avokádo strouhaný křen 800g
2 lžíce Tatra Farmářské máslo 200g
1 ks Vitana Vývar pyramidky koření 4x5g
2 lžíce Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg
1 lžíce G&G Ocet vinný bílý 1l
5 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
150 g Mlékárna Kunín smetana ke šlehání 31% 200g
4 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g

Postup přípravy

1. Uzený vývar budeme ještě potřebovat

Uzenou krkovici dáme vcelku vařit do velkého hrnce s poklicí společně s pyramidkou koření na vývar. Asi po hodině až hodině a půl by mělo být maso měkké, vyndáme ho a vývar si necháme na omáčku.

2. Jak na omáčku?

Tu si připravíme následovně: na 1 lžíci másla krátce orestujeme hladkou mouku, zalijeme to 40 ml vývaru a vaříme asi 15 minut, vznikne uzená krémová omáčka. V jiném malém hrnci nebo pánvi na druhé lžíci másla krátce orestujeme nastrouhaný křen společně s lžíci octa a lžičkou cukru. Tuto směs nyní zamícháme do vroucí uzené omáčky, přilijeme smetanu a ještě asi 10 minut vaříme. Omáčku dle chuti dosolíme.

3. Opražíme mandle a podáváme

Plátky mandlí na pánvi na sucho krátce opražíme, když začnou hnědnout, vypneme sporák. Omáčku servírujeme posypanou plátky mandlí společně s uzenou krkovicí a bramborovými špalíčky.

Nakupte potřebné ingredience

Prantl Uzená krkovice Premium (cca 1.5kg) (1 kg)

Avokádo strouhaný křen 800g (60 g)

Tatra Farmářské máslo 200g (2 lžíce)

Vitana Vývar pyramidky koření 4x5g (1 ks)

Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg (2 lžíce)

G&G Ocet vinný bílý 1l (1 lžíce)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (5 g)

Mlékárna Kunín smetana ke šlehání 31% 200g (150 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (4 g)