0
K pokladně

Vepřová krkovice s jablky a červenou cibulí

Vepřová krkovice s jablky a červenou cibulí

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 plátky Vepřová krkovice
2 ks Kyselá jablka
1 ks Červená cibule
1 ks Česnek
1 lžíce Kmín celý
1 lžíce Sušený mletý zázvor

Postup přípravy

1. Jablka, cibule a česnek

Jablka a cibuli nakrájejte na měsíčky a společně promíchejte v pekáči. Paličku česneku rozkrojte na půl a přidejte do pekáče.

2. Maso a koření

Plátky masa nenaklepávejte, jen ho osolte a položte na jablka s cibulí. Vše posypte mletým zázvorem a kmínem.

3. Pečeme

Podlijte trochou vody, pekáč zaklopte a dejte péct asi na 90 minut na 160 stupňů. Po této době maso dopečte nezakryté dozlatova na 180 stupňů. V této fázi maso přelévejte výpekem.

4. Podáváme

Podávejte se sladkým červeným zelím a knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová krkovice (4plátky)

Kyselá jablka (2 ks)

Červená cibule (1 ks)

Česnek (1 ks)

Kmín celý (1 lžíce)

Sušený mletý zázvor (1 lžíce)