0
K pokladně

Palačinky

Palačinky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 ml Madeta Jihočeské mléko plnotučné trvanlivé 1l
2 ks OVUS Vejce Moravia 6ks - podestýlková
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
50 g Tatra Farmářské máslo 200g
150 g Zátkova Hladká mouka 1kg
1 lžíce Dr. Oetker Vanilkový cukr 8g
100 g Schwartau Extra džem jahodový 340g
50 g TTD Moučka cukr 1kg

Postup přípravy

1. Ingredience na těsto smícháme

Mléko, vejce, 25 g másla, mouku, vanilkový cukr a špetku soli vložíme do mísy a rozmixujeme dohladka. Těsto necháme asi 10 minut odpočívat.

2. Opékáme dozlatova

Rozehřejeme pánev, potřeme ji máslem a malou naběračkou vlijeme těsto. Krouživým pohybem pánve těsto rozlijeme do stran. Opékáme z obou stran do zezlátnutí.

3. Zdobíme podle chuti

Palačinky servírujeme s džemem, nebo čerstvými jahodami. Ozdobit je můžeme cukrem.

Nakupte potřebné ingredience

Madeta Jihočeské mléko plnotučné trvanlivé 1l (300 ml)

OVUS Vejce Moravia 6ks - podestýlková (2 ks)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Tatra Farmářské máslo 200g (50 g)

Zátkova Hladká mouka 1kg (150 g)

Dr. Oetker Vanilkový cukr 8g (1 lžíce)

Schwartau Extra džem jahodový 340g (100 g)

TTD Moučka cukr 1kg (50 g)