0
K pokladně

Čočková polévka

Čočková polévka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 lžíce Demetra Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Česká produkce - Cibule žlutá volná (cca 300g)
10 g Zázvor (cca 250g)
2 stroužky Česnek (cca 90g)
3 g Mida's Kmín římský mletý 100g
200 g Arax Čočka červená loupaná 500g
240 ml Giana Rajčata loupaná krájená 425ml
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g

Postup přípravy

1. Základem je cibule

Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný zázvor, česnek a necháme rozvonět.

2. Za 15 minut hotovo

Potom přidáme římský kmín, propláchnutou čočku, krájená rajčata a vodu. Polévku vaříme do změknutí čočky asi 15 minut.

3. Posypeme čerstvým koriandrem nebo petrželí

Dochutíme solí, můžeme ozdobit čerstvým koriandrem.

Nakupte potřebné ingredience

Demetra Extra panenský olivový olej 500ml (3 lžíce)

Česká produkce - Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Zázvor (cca 250g) (10 g)

Česnek (cca 90g) (2 stroužky)

Mida's Kmín římský mletý 100g (3 g)

Arax Čočka červená loupaná 500g (200 g)

Giana Rajčata loupaná krájená 425ml (240 ml)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)