0
K pokladně

Těstovinový salát s hráškem a brokolicí

Těstovinový salát s hráškem a brokolicí

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Rosické Těstoviny Torti vřetena malá 500 g
100 g Dione Český hrášek 350g
200 g Brokolice 500g
50 g Hrášek cukrový vanička 150g
1 ks Česká produkce - Cibulka lahůdková svazek
100 g Salát Rukola 125g
2 lžíce Diana Ořechová směs 100g
20 g Bazalka květináč "13 cm”
1 stroužek Česnek (cca 60g)
70 ml Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
1 lžíce Diana Piniové oříšky 100g
1 lžíce Diana Piniové oříšky 100g
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g

Postup přípravy

1. Začneme těstovinami

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale.

2. Zeleninou povaříme jen krátce

Do druhého hrnce s osolenou vroucí vodou vložíme na menší kousky nakrájenou brokolici a necháme ji 1 minutu blanšírovat. Pak ji pomocí děrované naběračky nebo cedníku vyndáme a dáme zchladit do studené vody. To stejné uděláme s hráškem.

3. Krájíme

Cukrový hrášek na nudličky a jarní cibulku na plátky.

4. Nakonec pesto a je hotovo

Hrst bazalky, hrst rukoly, česnek, olivový olej, piniové oříšky, sůl a pepř vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme. Hotové pesto smícháme s těstovinami a zeleninou. Servírujeme v miskách a posypeme nasekanými ořechy.

Nakupte potřebné ingredience

Rosické Těstoviny Torti vřetena malá 500 g (200 g)

Dione Český hrášek 350g (100 g)

Brokolice 500g (200 g)

Hrášek cukrový vanička 150g (50 g)

Česká produkce - Cibulka lahůdková svazek (1 ks)

Salát Rukola 125g (100 g)

Diana Ořechová směs 100g (2 lžíce)

Bazalka květináč "13 cm” (20 g)

Česnek (cca 60g) (1 stroužek)

Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l (70 ml)

Diana Piniové oříšky 100g (1 lžíce)

Diana Piniové oříšky 100g (1 lžíce)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (2 g)