0
K pokladně

Hrnkový meruňkový koláč

Hrnkový meruňkový koláč

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

450 g Babiččina Volba Mouka polohrubá pšeničná 1kg
1 ks Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g
2 ks OVUS Vejce Moravia 6ks - podestýlková
150 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
60 g Diana Mandle plátky 100g
250 ml Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l
250 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
10 ks Meruňky (cca 40g)
15 g Zátkova Mouka hrubá 1kg

Postup přípravy

1. Začneme drobenkou

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy kuchyňského robotu dáme polohrubou mouku, krupicový cukr a nakrájené studené máslo. Hnětacím hákem (případně rukama) vytvoříme drobenku (pokud použijeme robot, včas ho vypneme, aby se nezačalo tvořit kompaktní těsto). Asi jednu čtvrtinu drobenky odebereme stranou a zamícháme do ní mandlové plátky.

2. Přimícháváme

Do zbytku směsi zamícháme prášek do pečiva, pak přidáme vejce a mléko. Znovu pustíme robot a zpracujeme tekuté těsto (nelekneme se drobných hrudek, to je máslo, které se při pečení rozpustí).

3. Meruňky, drobenku a pečeme

Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do pekáče, naklademe na něho meruňky a na ně nasypeme drobenku. Koláč dáme péct asi na 45 minut. Zda-li je hotový vyzkoušíme špejlí.

Nakupte potřebné ingredience

Babiččina Volba Mouka polohrubá pšeničná 1kg (450 g)

Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g (1 ks)

OVUS Vejce Moravia 6ks - podestýlková (2 ks)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (150 g)

Diana Mandle plátky 100g (60 g)

Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l (250 ml)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (250 g)

Meruňky (cca 40g) (10 ks)

Zátkova Mouka hrubá 1kg (15 g)