Košík na grilu - kuřecí stehna s jablky

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Jablečná marináda

Smícháme trochu jablečného džusu, přidáme třtinový cukr, olivový olej a dochutíme pepřem a solí. Vše promícháme tak, aby se třtinový cukr rozpustil. Jablko nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do marinády. Přilijeme šťávu z čerstvě vymačkaného citronu.

2. Příprava stehýnek

Stehno prořízneme zespoda podél kosti. Díky tomu se lépe propeče, a navíc se nám nebude kroutit. Necháme odpočívat v připravené marinádě alespoň dvě hodiny, ale nejlépe přes noc.

3. Grilování začíná

Stehýnka vyndáme z lednice alespoň 2 hodiny před grilováním, aby neutrpěla tepelný šok. Grilujeme dozlatova z obou stran tak, aby se stehýnka propekla i u kosti. Spolu s masem grilujeme i jablíčka nakrájená na měsíčky.

4. Správné servírování

Podáváme na talířku spolu s grilovanými jablky a vše dochutíme pepřem a solí. Nakonec posypeme čerstvě nakrájeným tymiánem. Ideální příloha jsou pečené brambory. Na zapití doporučujeme poctivý cider.
Košík na grilu - kuřecí stehna s jablky
Ingredience:
200 ml Granini 100% Jablečná šťáva z koncentrátu…
1 ks Citrón (cca 200g)
10 g Country Life Cukr třtinový tmavý 500g
2 ks Jablko Idared (cca 230g)
Nedostupné
3 větvičky Tymián květináč "13 cm”
1 ks Farmářské Kuřecí stehno s kostí z Rašovic…
5 lžíce Casa Rinaldi Extrapanenský olivový olej s…
Nedostupné
1 ks Redbrook Cider Premium (6%), sklo 0,33l