0
K pokladně

Masové koule s rajčatovou omáčkou

Masové koule s rajčatovou omáčkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Mleté maso
2 ks Bílý rohlík
100 ml Mléko
1 ks Vejce
4 větvičky Bazalka
400 g Krájená rajčata
1 ks Cibule
1 stroužek Česnek
3 lžíce Olej
100 g Gouda
1 lžíce Oregano
1 lžíce Římský kmín

Postup přípravy

1. Masová směs

Nejprve nakrájejte bílé pečivo na kostičky a zalijte jej mlékem, aby se do něho vsáklo. Přidejte mleté maso, dále rukou zamíchejte 1 vejce a asi 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky (nebo jinou čerstvou bylinku, kterou máte rádi). Směs dosolte a opepřete a nechte ji odpočívat v pokojové teplotě během doby, kdy budete připravovat omáčku.

2. Omáčka

Cibuli nakrájejte na jemno a osmažte ji do sklovata na trošce oleje, pak přidejte na plátky nakrájený česnek. Společně restujte asi 1 minutu. Nyní k cibuli a česneku vyklopte celou konzervu sekaných rajčat. Omáčku okořeňte lžící sušeného oregana a římského kmínu, solí a pepřem. Nechte ji na mírném ohni pod pokličkou vařit asi 5 minut. Můžete ji naředit trochou vody.

3. Začínáme péct

Mezitím nalijte do zapékací mísy nebo pánve vhodné na pečení trochu oleje. Mokrýma rukama tvořte z masové směsi kuličky a vyskládejte je vedle sebe. V troubě předehřáté na 180 stupňů předpečte masové kuličky, tak aby se na povrchu tzv. zatáhly, bude to trvat cca 15 - 20 minut.

4. Finišujeme

Nyní k masu přilijte omáčku a vše zakryjte alobalem nebo poklicí, dále pečte asi 10 - 15 minut. Nakonec povrch posypte nastrouhaným tučným sýrem a dopékejte už odkryté, dokud se sýr neroztaví. Podávejte například s těstovinami. Dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Mleté maso (400 g)

Bílý rohlík (2 ks)

Mléko (100 ml)

Vejce (1 ks)

Bazalka (4větvičky)

Krájená rajčata (400 g)

Cibule (1 ks)

Česnek (1 stroužek)

Olej (3 lžíce)

Gouda (100 g)

Oregano (1 lžíce)

Římský kmín (1 lžíce)