Mořský vlk s fenyklovým salátem

Zhotovení: do 30 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Nahřejeme máslo

Pánev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Přidejte kapku stolního oleje, aby se máslo nezačalo připalovat.

2. Smažíme filety

Filety mořského vlka dobře osolte, opepřete a kůží dolů dejte opéct na pánev. Opékejte pouze z jedné strany na mírném plameni a polévejte rozpuštěným horkým máslem.

3. Připravíme salát

Fenykl s mrkví očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Petržel nakrájejte na drobno a v míse smíchejte s mrkví a fenyklem. Vytvořte zálivku z medu, olivového oleje a citrónové šťávy, kterou dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.

4. Podáváme

Na talíř naservírujte dochucený salát a filet mořského vlka. Posypejte plátky mandlí a podávejte s měsíčkem citrónu.
Mořský vlk s fenyklovým salátem
Ingredience:
1 ks Mrkev pozdní praná volná (cca 200g)
1 ks Fenykl čerstvý (cca 290g)
2 lžíce Medokomerc Med luční 250g
2 lžíce Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
2 ks Citrón (cca 230g)
1 lžíce Lukana Slunečnicový olej 1l
150 ml Franz Josef Kaiser Extra panenský olivový…
2 x plátek Vlk mořský filet (cca 110g)
30 g Diana Mandle loupané 100 g
1 lžíce Petržel listová čerstvá řezaná, balení…