0
K pokladně

Košík na grilu - Pstruh s křenovým dipem

Košík na grilu - Pstruh s křenovým dipem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Pstruh
4 lžíce Křen
220 ml Zakysaná smetana
1 ks Citron
250 g Cherry rajčata
1 větvičky Rozmarýn
2 lžíce Petržel hladkolistá
3 lžíce Olivový olej

Postup přípravy

1. Začínáme s dipem

Jako první si připravíme dip, aby měl čas trochu vychladnout v lednici. Nejprve očistíme a nastrouháme křen - čím víc pálí, tím líp. Přidáme cca 5 lžiček křenu do zakysané smetany (přesné množství záleží na chuti).

2. Dochutit a šup do lednice

Dip osolíme, opepříme, přidáme šťávu z půlky citronu, dvě lžičky nadrobno nasekané petrželky a nakonec vše zakápneme dvěma lžičkami olivového oleje a promícháme. Hotový dip necháme pár minut odpočinout v lednici.

3. Šup s rybou na gril

Pstruha pokapeme olivovým olejem a do břicha vložíme snítku rozmarýnu. Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme začít grilovat. Zároveň můžeme na roštu grilovat také cherry rajčátka (vcelku). Opékáme zhruba 10 minut a rybu v polovině otočíme, ale pozor! Po otočení pstruha vždycky položte na jiné místo, než ležel doteď.

4. Podáváme

Rajčata sundáme z grilu, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Rybu servírujeme s rajčátky, chlebem a trochou dresinku. Vůbec neškodí celý pokrm ještě jednou zlehka zakápnout extra panenským olivovým olejem.

5. Ryba musí plavat!

Grilovaný pstruh přímo volá po skleničce pořádně vychlazeného bílého vína. Tak na zdraví a hlavně dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Pstruh (250 g)

Křen (4 lžíce)

Zakysaná smetana (220 ml)

Citron (1 ks)

Cherry rajčata (250 g)

Rozmarýn (1větvičky)

Petržel hladkolistá (2 lžíce)

Olivový olej (3 lžíce)