0
K pokladně

Košík na grilu - Hovězí flank steak s domácí BBQ omáčkou

Košík na grilu - Hovězí flank steak s domácí BBQ omáčkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Jarní cibulka
1 ks Flank steak
50 ml Olivový olej
3 větvičky Tymián
3 větvičky Rozmarýn
1 ks Pita chléb
4 lžíce Kečup
3 lžíce Whiskey
5 lžíce Marmeláda
3 g Hořčice
1 lžíce Worcester
5 g Třtinový cukr

Postup přípravy

1. Domácí BBQ omáčka

Gril si rozpálíme na 250 stupňů. Džem necháme rozpustit v rozpáleném rendlíčku a pořádně ho rozmícháme. Přidáme 2 lžičky třtinového cukru, 4 lžíce kečupu, lžičku hořčice, 2 lžičky worchesteru a sůl pepř podle naší chuti. Nakonec přilijeme přes prst whiskey a necháme povařit, aby se nám odpařil alkohol.

2. Bylinková lázeň

Nahřejeme si misku a přilijeme olivový olej. Přidáme natrhané bylinky a necháme je odpočívat v olejové lázni.

3. Grilování steaků

Maso trochu potřeme olejem a šup s ním na gril. Grilujeme z každé strany cca 2 minuty podle tloušťky. Vždycky však před otočením čekáme, až se maso pustí roštu. Opečené steaky vyndáme a necháme odpočinout v připravené bylinkové lázni. Podle chuti osolíme a opepříme.

4. Cibulka a chléb

Zatímco se grilují steaky, rozpůlíme jarní cibulku, potřeme jí olejem a vložíme na gril. Chléb rozkrojíme napůl, uvnitř prokrojíme kapsu a necháme ohřát. Hotové cibulky vyndáme a vložíme do bylinkové lázně.

5. Můžeme podávat

Steak rozkrojíme napůl a pak nakrájíme na plátky, ale pozor – krájíme přes vlákno. Do kapsy v chlebu pita vložíme připravenou BBQ omáčku, cibulku a nakonec plátky šťavnatého masíčka. Doporučujeme zapít dobrým pivem nebo červeným vínem.

Nakupte potřebné ingredience

Jarní cibulka (2 ks)

Flank steak (1 ks)

Olivový olej (50 ml)

Tymián (3větvičky)

Rozmarýn (3větvičky)

Pita chléb (1 ks)

Kečup (4 lžíce)

Whiskey (3 lžíce)

Marmeláda (5 lžíce)

Hořčice (3 g)

Worcester (1 lžíce)

Třtinový cukr (5 g)