Košík na grilu - Hovězí flank steak s domácí BBQ omáčkou grilovanou jarní cibulkou a chlebem pita

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Domácí BBQ omáčka

Gril si rozpálíme na 250 stupňů. Džem necháme rozpustit v rozpáleném rendlíčku a pořádně ho rozmícháme. Přidáme 2 lžičky třtinového cukru, 4 lžíce kečupu, lžičku hořčice, 2 lžičky worchesteru a sůl pepř podle naší chuti. Nakonec přilijeme přes prst whiskey a necháme povařit, aby se nám odpařil alkohol.

2. Bylinková lázeň

Nahřejeme si misku a přilijeme olivový olej. Přidáme natrhané bylinky a necháme je odpočívat v olejové lázni.

3. Grilování steaků

Maso trochu potřeme olejem a šup s ním na gril. Grilujeme z každé strany cca 2 minuty podle tloušťky. Vždycky však před otočením čekáme, až se maso pustí roštu. Opečené steaky vyndáme a necháme odpočinout v připravené bylinkové lázni. Podle chuti osolíme a opepříme.

4. Cibulka a chléb

Zatímco se grilují steaky, rozpůlíme jarní cibulku, potřeme jí olejem a vložíme na gril. Chléb rozkrojíme napůl, uvnitř prokrojíme kapsu a necháme ohřát. Hotové cibulky vyndáme a vložíme do bylinkové lázně.

5. Můžeme podávat

Steak rozkrojíme napůl a pak nakrájíme na plátky, ale pozor – krájíme přes vlákno. Do kapsy v chlebu pita vložíme připravenou BBQ omáčku, cibulku a nakonec plátky šťavnatého masíčka. Doporučujeme zapít dobrým pivem nebo červeným vínem.
Košík na grilu - Hovězí flank steak s domácí BBQ omáčkou
Ingredience:
3 lžíce Jameson Irská whiskey (40%) 0,7l
1 lžíce Kucharek Worcester omáčka 1160g
Nedostupné
2 ks Česká produkce - Cibulka lahůdková jarní,…
5 g Country Life Bio třtinový cukr přírodní…
3 větvičky Rozmarýn květináč "13 cm”
3 větvičky Tymián květináč "13 cm”
1 ks Maso Klouda Vyzrálý Flank steak z pupku …
4 lžíce Heinz Kečup jemný 450g
50 ml Demetra Extra panenský olivový olej 500ml
5 lžíce Comtes Bio Meruňkový džem 350g
3 g Malva Hořčice plnotučná 200g