Rychlé
1 porce
Připravte si velkou misku a vlijte 360 ml teplé vody. Rovnoměrně na hladinu nasypejte droždí a nechte 7 minut odstát, dokud se nezačnou tvořit bublinky.
Přidejte 240 g mouky, olivový olej, sůl a cukr a vše promíchejte, dokud nevznikne jednolité těsto. Můžete použít dřevěnou měchačku nebo hnětací nástavec z mixéru. Pak postupně přidávejte zbylých 240 g mouky, dokud se těsto nepřestane lepit na stěnu misky.
Chcete-li těsto zpracovat ručně, vyklopte ho na pomoučený vál a začněte hníst. Pokud vám těsto připadá lepkavé, zkuste přidat ještě špetku mouky. Pokračujte v hnětení, dokud těsto není hladké a elastické.
Vložte těsto do misky promazané olivovým olejem a jednou ho otočte. Misku zakryjte plastovou fólií a nechte odstát na teplém místě asi hodinu. Do té doby by se těsto mělo zvednout a zdvojnásobit svůj objem.
Troubu předehřejte na 250 stupňů. Těsto rozložte na pomoučený vál. Rozdělte ho na více částí podle toho, kolik pizz chcete udělat, a vytvarujte z něj kouličku. Vložte do plastové fólie a nechte asi čtvrt hodiny odpočívat.
Připravené kouličky těsta zploštěte na pomoučeném válu a zpracujte z nich kulatou pizzu. Pak ji umístěte na připravený pečící papír s kukuřičnou krupicí.
Vršek každé pizzy pomažte olivovým olejem. Pak ji ozdobte podle chuti. Pizzu pečeme zpravidla asi 10 minut, dokud okraje nejsou zlaté a křupavé.