0
K pokladně

Batátová pizza

Batátová pizza

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Brambory sladké - Batáty (cca 210g)
1 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky M 6ks
2 stroužky Česnek (cca 90g)
50 g Extrudo Mouka cizrnová výběrová 400g
2 lžíce Borges Olivový olej extra virgin 750ml
4 g Vitana Rozmarýn sušený drcený 20g
0 g Vitana Bazalka sušená drhnutá 10g
1 ks Bazalka květináč "13 cm”
4 g Kotányi Oregáno drhnuté 8g
3 lžíce G&G Rajčatový protlak 500g
3 ks Rajčata volná (cca 60g)
70 g Lilek (cca 320g)
80 g Giana Tuňák kousky ve vlastní šťávě 80g
4 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
4 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Začneme těstem

Předehřejeme troubu na 200°C. Oloupeme jednu střední batátu o hmotnosti cca 400g. Je lepší si ji zvážit, neboť je těžké odhadnout její hmotnost. Nakrájíme ji na kostky a hodíme do výkonného mixéru. Do něj přidáme 1 vajíčko, 2 stroužky česneku, 1 lžičku soli, ½ hrnku cizrnové mouky a 1 lžíci bylinek (ideálně rozmarýn, tymián a oregano). Rozmixujeme dohladka. Těsto přelijeme na plech vyložený pečícím papírem. Je dobré jej trochu potřít olejem, abychom batátovou placku mohli jednoduše sundat. Těsto rozprostřeme na pečící papír. Snažíme se jej udělat vysoké cca 0,5 cm. Pečeme 25 minut.

2. Nakrájíme rajčata a lilek

Mezitím si nakrájíme na kolečka 2 rajčata a přibližně 3 velmi slabounká kolečka lilku.

3. Pečeme ještě jednou

Jakmile je těsto upečené, vyndáme jej, necháme pár minutek vychladnout. Na upečené těsto položíme další kus pečícího papíru, opatrně obrátíme, sundáme nyní horní pečící papír. Dáme znovu do trouby ještě na 5 minut.

4. Naskládáme ingredience

Opět vyndáme z trouby a můžeme se dát do zdobení. Jako základ použijeme 2-3 lžíce rajčatového protlaku, na něj umístíme plátky rajčat a lilku, kousky tuňáka a na závěr posypeme bylinkami, špetkou soli, pepře a zakapeme olivovým olejem.

5. Po 10 minutách je hotovo

Dáme opět do trouby a pečeme 10 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory sladké - Batáty (cca 210g) (400 g)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky M 6ks (1 ks)

Česnek (cca 90g) (2 stroužky)

Extrudo Mouka cizrnová výběrová 400g (50 g)

Borges Olivový olej extra virgin 750ml (2 lžíce)

Vitana Rozmarýn sušený drcený 20g (4 g)

Vitana Bazalka sušená drhnutá 10g (0 g)

Bazalka květináč "13 cm” (1 ks)

Kotányi Oregáno drhnuté 8g (4 g)

G&G Rajčatový protlak 500g (3 lžíce)

Rajčata volná (cca 60g) (3 ks)

Lilek (cca 320g) (70 g)

Giana Tuňák kousky ve vlastní šťávě 80g (80 g)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (4 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (4 g)