0
K pokladně

Vepřová krkovice s rozmarýnem

Vepřová krkovice s rozmarýnem

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Vepřová krkovice
3 g Mořská sůl
1 větviček Rozmarýn
3 ml Velkopopovický kozel světlý
125 ml Olivový olej
4 stroužky Česnek
2 g Černý pepř celý
1 lžíce Dijonská hořčice
2 ks Bobkový list
1 lžíce Rozmarýn

Postup přípravy

1. Postup na marinádu

Do misky dáme hořčici, přilejeme olej a metličkou obě suroviny prošleháme. Česnek pokrájíme nadrobno a přidáme misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijeme pivem, promícháme a do takto připravené marinády ponoříme krkovici a necháme odpočívat nejlépe přes noc.

2. Svážeme maso

Plát krkovice položíme na kuchyňské prkénko, po obvodě ho svážeme potravinářským provázkem a konce odstraníme, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování nám bude maso díky provázku lépe držet tvar.

3. Marinujeme a grilujeme

Po zhruba 12 hodinách maso vyjmeme z marinády, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a dáme na rozpálený gril. Na plátek masa položíme kousek snítky rozmarýnu. Grilujeme z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundáme z grilu a necháme maso chvíli odpočinout, aby nám po krájení nevytekla všechna šťáva.

4. Kozlův tip

Můžete podávat s grilovanou chilli papričkou, kterou očistíte od semínek a naplníte ji špalíčkem slaniny

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová krkovice (200 g)

Mořská sůl (3 g)

Rozmarýn (1větviček)

Velkopopovický kozel světlý (3 ml)

Olivový olej (125 ml)

Česnek (4 stroužky)

Černý pepř celý (2 g)

Dijonská hořčice (1 lžíce)

Bobkový list (2 ks)

Rozmarýn (1 lžíce)