0
K pokladně

Norimberské klobásky na pivu

Norimberské klobásky na pivu

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 ml Velkopopovický kozel světlý
50 ml Olivový olej
100 g Červená paprika
100 g Žlutá paprika
100 g Jarní cibulka
4 stroužky Česnek
100 g Cherry rajčata
1 větviček Tymián
1 větviček Rozmarýn
900 g Klobásy

Postup přípravy

1. Příprava zeleniny

Papriku nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek na plátky. Bílou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka diagonálně. Rajčátka překrojíme na půl. Ze snítky tymiánu zdrhneme lístky a menší snítku rozmarýnu pokrájíme nadrobno.

2. Grilujeme

Na grilu v kameninové misce rozehřejte olej a na něm krátce opečeme klobásky. Poté přidáme veškerou zeleninu bez rajčat. Vše krátce orestujeme, přidáme rajčata a bylinky. Jemně osolíme a opepříme. Zastříkneme pivem a zhruba 8 minut provaříme na grilu.

3. Kozlův tip

Klobásky podávejte s ogrilovaným plátkem pivního chleba, který nakonec potřete stroužkem česneku a rozpůleným rajčetem, tak aby z rajčete nasál šťávu.

Nakupte potřebné ingredience

Velkopopovický kozel světlý (400 ml)

Olivový olej (50 ml)

Červená paprika (100 g)

Žlutá paprika (100 g)

Jarní cibulka (100 g)

Česnek (4 stroužky)

Cherry rajčata (100 g)

Tymián (1větviček)

Rozmarýn (1větviček)

Klobásy (900 g)