0
K pokladně

Jehněčí kýta v citrusové marinádě

Jehněčí kýta v citrusové marinádě

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 g Citronová kůra
2 lžíce Pomerančová šťáva
60 ml Velkopopovický kozel světlý
1 větviček Rozmarýn
0.1 lžíce Strouhaný křen
1 lžíce Strouhaný česnek
3 g Kajenský pepř
1 g Špetka římského kmínu
800 g Jehněčí kýta

Postup přípravy

1. Jak na marinádu

Křen a česnek nastrouháme. Všechny přísady kromě jehněčí kýty dáme do misky. Přilijeme 125 ml vody a přisypeme 2 lžičky soli. Přidáme posekaný rozmarýn a důkladně rozmícháme metličkou v misce nebo v mixéru. Odlijeme si jeden šálek marinády pro potírání a zbytek použijeme na naložení jehněčí kýty.

2. Připravíme kýtu

Jehněčí kýtu si očistíme od přebytečného tuku a vložíme jí do marinády. Vybereme přiměřeně velkou nádobu, aby bylo maso celé ponořené do marinády a její chuť tak všude dobře pronikla. Zakryjeme fólií a dáme do ledničky na minimálně 4 až 6 hodin. V polovině této doby maso otočíme, aby se marinovalo rovnoměrně.

3. Grilujeme

Maso vyjmeme z marinády, osušíme papírovým ubrouskem a necháme 20 minut odpočinout, aby maso nedostalo teplotní šok. Grilujeme ze všech stran po 5 minutách nebo do požadované intenzity propečení. Během grilování potíráme marinádou. Stáhneme z grilu a než maso začneme porcovat, necháme jej ještě 4 minuty odpočinout. Osolíme a dle potřeby a chuti opepříme čerstvě namletým pepřem.

4. Kozlův tip

Tuk nevyhazujte, použijte jej na potření grilu. Marinádu můžete použít i na hovězí maso. Podáváme s pivním chlebem.

Nakupte potřebné ingredience

Citronová kůra (3 g)

Pomerančová šťáva (2 lžíce)

Velkopopovický kozel světlý (60 ml)

Rozmarýn (1větviček)

Strouhaný křen (0.1 lžíce)

Strouhaný česnek (1 lžíce)

Kajenský pepř (3 g)

Špetka římského kmínu (1 g)

Jehněčí kýta (800 g)