0
K pokladně

Dušená žebírka na grilu

Dušená žebírka na grilu

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1800 g Vepřová žebra
1500 ml Tmavé pivo
1500 ml Drůbeží vývar
10 g Mořská sůl
0.1 lžíce Rostlinný olej
0.3 ks Cibule
6 stroužek Česnek
3 g Černý pepř celý
2 g Nové koření
1 ks Badyán
3 ks Skořice
1 lžíce Mletý zázvor
0.3 ks Chilli papričky sušené

Postup přípravy

1.

Očištěná žebra osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme ve velkém kastrolu. Teplotu sporáku, nastavíme na střední výkon. Do rozpáleného oleje vložíme žebírka a důkladně opečeme ze všech stran.

2.

Poté, přidáme oloupané cibule překrojené napůl, nové koření, skořici, badyán, zázvor, chilli papričky a nakonec plochou stranou nože mírně rozmáčknuté stroužky česneku. Krátce orestujeme a zalijeme pivem. Přivedeme k varu, zalijeme vývarem a kastrol zakryjeme poklicí

3.

Vložíme do trouby a vaříme, dokud maso nezměkne, asi 1,5 hodiny dle kvality masa. Teplotu trouby nastavíme tak, aby tekutina jen mírně probublávala, zhruba na 95 °C. Poté žebra vyjmeme a necháme vychladnout.

4.

Studená žebra dle potřeby a chuti osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Grilujeme na obou stranách až do hnědé a křupavé kůrky, asi 2 až 3 minuty.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová žebra (1800 g)

Tmavé pivo (1500 ml)

Drůbeží vývar (1500 ml)

Mořská sůl (10 g)

Rostlinný olej (0.1 lžíce)

Cibule (0.3 ks)

Česnek (6 stroužek)

Černý pepř celý (3 g)

Nové koření (2 g)

Badyán (1 ks)

Skořice (3 ks)

Mletý zázvor (1 lžíce)

Chilli papričky sušené (0.3 ks)