Nakládané žampiony

Zhotovení: do 120 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1.

Žampiony očistěte a dejte vařit na 4 minuty do hrnce s osolenou vodou. V míse smíchejte olivový olej, vinný ocet, cukr, sůl, bobkový list a nahrubo nasekané oregáno.

2.

Vařené žampiony nechte okapat, přendejte do půllitrové sklenice a průběžně prokládejte na plátky nakrájenou cibulí a česneku.

3.

Sklenici zalijte připraveným nálevem do plna, uzavřete a nechte 2 dny odležet v lednici.
Nakládané žampiony
Ingredience:
2 stroužky Česnek čerstvý (cca 90g)
1 ks Cibule kuchyňská červená volná (cca 100g)
8 g Country Life Cukr třtinový tmavý 500g
3 větvičky Oregano květináč "13 cm”
2 ks Bobkový list čerstvý, vanička 30g
250 g Žampióny hnědé krémové, vanička 200g
3 lžíce Kand Vinný bílý ocet 0,5l
150 ml Borges Olivový olej extra virgin 750ml