0
K pokladně

Grilovaný mořský vlk s olivovou salsou

Grilovaný mořský vlk s olivovou salsou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Vlk mořský kuchaný (cca 250g)
2 větvičky Rozmarýn řezaný balený 30g
20 g Bazalka řezaná balená 30g
3 lžíce Giana Španělské olivy zelené bez pecky ve slaném nálevu 195g
3 lžíce Seville Premium Černé španělské olivy bez pecky 350g
1 stroužek Česnek (cca 80g)
100 g Rajčata Cherry červená 250g
10 g Petržel hladkolistá flowpack 100g
50 ml Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
8 ml Limmi 100% citrónová šťáva 200ml
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Rybu vyplníme bylinkami

Rozpálíme gril. Vykuchanou rybu omyjeme a důkladně osušíme. Osolíme z obou strany a břišní dutinu vyplníme snítky rozmarýnu a půl hrstí bazalky. Zakápneme olivovým olejem.

2. Grilujeme asi půl hodiny

Rybu grilujeme na nepřímém žáru přibližně 25 minut. Během grilování rybu otočíme, ale snažíme se s ní manipulovat co nejméně.

3. Mezitím připravíme salsu

Olivy nakrájíme na plátky, česnek a rajčata na kostičky. Bylinky nasekáme na nahrubo a vše společně s 3 lžícemi olivového oleje smícháme dohromady. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

4. Čas podávat

Grilovanou rybu servírujeme s olivovou salsou.

Nakupte potřebné ingredience

Vlk mořský kuchaný (cca 250g) (1 ks)

Rozmarýn řezaný balený 30g (2větvičky)

Bazalka řezaná balená 30g (20 g)

Giana Španělské olivy zelené bez pecky ve slaném nálevu 195g (3 lžíce)

Seville Premium Černé španělské olivy bez pecky 350g (3 lžíce)

Česnek (cca 80g) (1 stroužek)

Rajčata Cherry červená 250g (100 g)

Petržel hladkolistá flowpack 100g (10 g)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (50 ml)

Limmi 100% citrónová šťáva 200ml (8 ml)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)