Hovězí steak se salátem coleslaw

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Steaky necháme v pokojové teplotě

Steaky vyndáme z lednice 20-30 minut před grilováním.

2. Připravíme coleslaw

Na salát nakrouháme obě zelí, mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Takto připravenou zeleninu dáme do mísy a přidáme nasekanou petržel. Z majonézy, vinného octa, cukru, soli a čerstvě mletého pepře připravíme zálivku na salát. Zálivku důkladně vmícháme do salátu a dáme na chvíli chladit do lednice.

3. Ugrilujeme a podáváme

Rozpálíme gril. Mřížku lehce potřeme olejem nebo jiným tukem a položíme na ni steaky. Ty grilujeme z každé strany 3-4 minuty. Steaky necháme před podáváním chvíli odpočinout. Servírujeme se salátem coleslaw.
Hovězí steak se salátem coleslaw
Ingredience:
1 ks Mrkev pozdní praná volná (cca 200g)
1500 g Zelí hlávkové červené čerstvé (cca 1600g)
150 g Agricol Poličanka majonéza 250g
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
4 lžíce Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
250 g Cibule šalotka kulatá, balení 250g
1600 g Zelí hlávkové bílé čerstvé (cca 2300g)
Nedostupné
1 lžíce TTD Moučka cukr 1kg
2 lžíce Kand Vinný bílý ocet 0,5l
20 g Petržel listová čerstvá řezaná, balení…
4 ks Bio hovězí Rib Eye (cca 500g)
Nedostupné