0
K pokladně

Hovězí steak se salátem coleslaw

Hovězí steak se salátem coleslaw

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 ks Bio hovězí Rib Eye (cca 500g)
4 lžíce Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
1500 g Zelí hlávkové červené (cca 2900g)
1600 g Zelí hlávkové bílé (cca 3200g)
1 ks Mrkev (cca 200g)
250 g Cibule šalotka 250g
20 g Petržel hladkolistá flowpack 100g
150 g Agricol Poličanka majonéza 240g
2 lžíce Kand Vinný bílý ocet 0,5l
1 lžíce TTD Moučka cukr 1kg
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Steaky necháme v pokojové teplotě

Steaky vyndáme z lednice 20-30 minut před grilováním.

2. Připravíme coleslaw

Na salát nakrouháme obě zelí, mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Takto připravenou zeleninu dáme do mísy a přidáme nasekanou petržel. Z majonézy, vinného octa, cukru, soli a čerstvě mletého pepře připravíme zálivku na salát. Zálivku důkladně vmícháme do salátu a dáme na chvíli chladit do lednice.

3. Ugrilujeme a podáváme

Rozpálíme gril. Mřížku lehce potřeme olejem nebo jiným tukem a položíme na ni steaky. Ty grilujeme z každé strany 3-4 minuty. Steaky necháme před podáváním chvíli odpočinout. Servírujeme se salátem coleslaw.

Nakupte potřebné ingredience

Bio hovězí Rib Eye (cca 500g) (0 ks)

Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l (4 lžíce)

Zelí hlávkové červené (cca 2900g) (1500 g)

Zelí hlávkové bílé (cca 3200g) (1600 g)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Cibule šalotka 250g (250 g)

Petržel hladkolistá flowpack 100g (20 g)

Agricol Poličanka majonéza 240g (150 g)

Kand Vinný bílý ocet 0,5l (2 lžíce)

TTD Moučka cukr 1kg (1 lžíce)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)