0
K pokladně

Vege burger s grilovanou zeleninou a sýrem Haloumi

Vege burger s grilovanou zeleninou a sýrem Haloumi

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Pekárna Kabát Hamburgerová houska 114g
1 ks Cuketa (cca 310g)
1 ks Lilek (cca 300g)
1 ks Paprika červená (cca 290g)
10 ks Rajčata Cherry červená 250g
1 ks Halloumi natur 200g
2 stroužky Česnek (cca 90g)
5 větviček Petržel listová květináč "13 cm”
3 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
3 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
3 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Česnek s petrželkou smícháme s olejem

Nejprve si připravíme marinádu z nadrcených stroužků česneku, nasekanou čerstvou petrželkou a 3 lžic olivového oleje.

2. Sýr i zeleninu ugrilujeme

Cuketu a lilek nakrájíme na plátky, papriku na větší kousky a posolíme je. Plátky cukety namočíme z obou stran do marinády a poklademe je na rozpálený gril. Sýr Halloumi rovněž nakrájíme na plátky a položíme je k zelenině na gril. Větvičku rajčátek osolíme a lehce ocukrujeme a dáme péct na gril v alobalu nebo hliníkovém grilovacím tácku. Sýr i zeleninu grilujeme z obou stran.

3. Opečené bulky plníme

Krátce před podáváním rozkrojíme bulky na půl, potřeme je olivovým olejem a také je krátce opečeme na grilu. Pečivo naplníme opečenými plátky cukety, lilku a papriky, přidáme ogrilovaný sýr a podáváme s grilovanými rajčátky.

Nakupte potřebné ingredience

Pekárna Kabát Hamburgerová houska 114g (3 ks)

Cuketa (cca 310g) (1 ks)

Lilek (cca 300g) (1 ks)

Paprika červená (cca 290g) (1 ks)

Rajčata Cherry červená 250g (10 ks)

Halloumi natur 200g (1 ks)

Česnek (cca 90g) (2 stroužky)

Petržel listová květináč "13 cm” (5větviček)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (3 lžíce)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (3 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (3 g)