Vege burger s grilovanou zeleninou a sýrem Haloumi

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Česnek s petrželkou smícháme s olejem

Nejprve si připravíme marinádu z nadrcených stroužků česneku, nasekanou čerstvou petrželkou a 3 lžic olivového oleje.

2. Sýr i zeleninu ugrilujeme

Cuketu a lilek nakrájíme na plátky, papriku na větší kousky a posolíme je. Plátky cukety namočíme z obou stran do marinády a poklademe je na rozpálený gril. Sýr Halloumi rovněž nakrájíme na plátky a položíme je k zelenině na gril. Větvičku rajčátek osolíme a lehce ocukrujeme a dáme péct na gril v alobalu nebo hliníkovém grilovacím tácku. Sýr i zeleninu grilujeme z obou stran.

3. Opečené bulky plníme

Krátce před podáváním rozkrojíme bulky na půl, potřeme je olivovým olejem a také je krátce opečeme na grilu. Pečivo naplníme opečenými plátky cukety, lilku a papriky, přidáme ogrilovaný sýr a podáváme s grilovanými rajčátky.
Vege burger s grilovanou zeleninou a sýrem Haloumi
Ingredience:
2 stroužky Česnek čerstvý (cca 80g)
1 ks Lilek čerstvý (cca 500g)
3 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
3 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
1 ks Paprika zeleninová červená (cca 240g)
10 ks Rajčata cherry červená kulatá, vanička…
1 ks Cuketa zelená čerstvá (cca 360g)
5 větviček Petržel listová květináč "13 cm”
Nedostupné
1 ks Somasajt Halloumi natur 200g
3 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej…
3 ks Pekárna Kabát Hamburgerová houska 114g